La începutul acestui an, ministrul sănătății vlad Voiculescu l-a schimbat politic pe managerul Spitalului de Urgență Cluj Napoca. Acum a venit rândul spitalului din Târgu Mureș să intre în malaxorul USR-PLUS.Ministerul Sănătății recunoaște că 66% dintre spitalele gestionate direct de MS sunt conduse de manageri numiţi direct, prin semnătura ministrului, deci funcţie eminamente politică. Acum, însă, ministrul USRPLUS pare să copieze exact aceleași metehne pe care le-a incriminat virulent în campania electorală.

Un caz concret în care se încearcă impunerea unui manager pe linie politică, printr-o acțiune susceptibilă de abuz în serviciu a ministrului Vlad Voiculescu, este la Spitalul de Urgență Târgu Mureș.

După ce mandatul managerului Claudiu Puiac a expirat în martie, Vlad Voiculescu, în ciuda tuturor recomandărilor, a numit la conducerea spitalului din Târgu Mureș o contabilă de la medicină legală, a cărei pregătire profesională este cel puțin nepotrivită cu funcția respectivă.

Ulterior, la 29 martie, Consiliul de Administrație al spitalului a scos postul de manager la concurs, potrivit legii. Anunțul privind concursul a fost publicat pe site-urile unității medicale și al Guvernului, însă Vlad Voiculescu refuză să-l afișeze și pe site-ul ministerului, deși legea îl obligă.

Vineri, 9 aprilie, este ultima zi în care anunțul poate fi publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, în caz contrar concursul, deci și rezultatul, ar putea fi contestate.

Voiculescu a făcut, în schimb, altceva: a schimbat vineri tot Consiliul de Administrație, numind un consilier de-ai lui de la București și încă doi simpatizanți de partid, angajații spitalului suspectând că această manevră ar fi o încercare de a bloca concursul.

Totuși, potrivit legii, ministrul nu are calitatea de a aproba sau nu concursul de angajare, această sarcină revenindu-i exclusiv Consiliului de Administrație. Singura obligație legală a lui Voiculescu era de a publica anunțul, dar refuză până în ultima zi s-o facă, lasând astfel liber la contestații, fapt care poate fi considerat un abuz în serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here