În 3 iunie a avut loc inaugurarea oficială a noului sediu EBS România – EBS Tower. Pe lângă investiția de aproximativ 2 milioane de euro, Daniel Metz, fondatorul EBS, dorește să investească mai ales în oameni. Scopul primordial este acela de a oferi oportunități de dezvoltare tinerilor din țara asta.
În clădirea de 12 etaje, denumită EBS Tower, s-au amenajat spații de birouri, săli de curs, săli dedicate pentru conferințe și videoconferințe, spații special destinate interviurilor, bibliotecă, un etaj întreg dedicat zonei de relaxare, iar parcarea din subsol este echipată cu lift pentru automobilele angajaților.
În spatele amenajării se regăsește ideea de ”conectivitate”, întrucât fiecare nivel comunică într-un mod distinct cu angajați. Tematicile variază de la etaj la etaj și îndeamnă la acțiuni, fie că vorbim despre munca în echipă, despre o comunicare deschisă și eficientă, orientarea înspre nevoile clientului, dar și la creativitate, implicare, dezvoltare continuă, relaxare, toate acestea pentru a susține constant inovația.
Proiectul EBS Tower a fost demarat în luna aprilie a anului 2014. Investiția se ridică la aproximativ 2 milioane EURO, durata proiectului fiind de 1 an și 9 luni. În prezent, EBS Tower găzduiește în cei peste 7.000mp destinați companiei 520 de angajați EBS.
EBS, interesată să investească în oameni
La eveniment au participat autorități locale și reprezentanți ai grupului NTT DATA, precum și Excelența sa Domnul Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în România, primarul Emil Boc, alături de distincte personalități din mediul academic clujean și din Top Managementul International NTT DATA. Daniel Metz, fondatorul EBS a explicat care este scopul primordial al investiției, și anume, acesta a ales să investească în oameni:
”Mi-aș dori ca oamenii care lucrează în cadrul companiei să se simtă ca și acasă. Ne dorim foarte mult să ținem oamenii în țară, ne dorim ca tinerii care fac o facultate în România să rămână în țară. Scopul nostru primordial este acela de a oferi oportunități de dezvoltare tinerilor din țara asta. Din păcate, foarte mulți oameni inteligenți au părăsit țara și noi am făcut tot ce am putut pentru a ține tinerii în țară. Mergem în liceele din Ardeal și facem lobby pentru asta, am venit cu o alternativă prin care le-am spus că pot să învețe informatica la nivel înalt și aici în Cluj-Napoca și pot să rămână ulterior aici să lucreze, pe niște salarii bune și să rămână în țară, unde s-au născut, alături de părinții lor. Acesta a fost unul dintre elementele de ordine emoțional care ne-au marcat”.
Daniel Metz, fondatorul EBS și Adelina Chișu, manager EBS
”Am simțit că trebuie să facem ceva acolo unde există resurse mai puține”
”Un alt lucru privind responsabilitatea socială, resimțindu-l în adâncul sufletului nostru, și anume am simțit că trebuie să facem ceva acolo unde există resurse mai puține, acolo unde societatea din păcate nu dispune de mijloacele necesare. Ne-am implicat pentru a face ceva astfel încât să aducem puțin înapoi, din ceea ce am primit noi de la comunitatea locală. Am făcut lucrul acesta pentru că noi credem că fiecare dintre cei care fac business în Cluj, au obligația morală în a participa la viața comunității. Fiecare dintre noi, care avem anumite mijloace materiale la dispoziție, ar trebui să dovedim că suntem plini de atașament vizavi de oamenii de aici. Prea puțini din ziua de astăzi se gândesc la acest lucru”, completează Daniel Metz.
”Am ajutat oameni cărora le-am schimbat cursul vieții”
Daniel Metz, vorbește cu suflet despre investiția pe care a realizat-o și crede cu tărie că există șansa de a face ceva aici, în Cluj.
”Am ajutat oameni cărora le-am schimbat cursul vieții. Acesta este un al doilea element de bază al evoluției EBS România, practic ne-a interesat evoluția. Ne interesează din ce zonă vin angajaților noștri și ne-a interesat și destinul părinților angajaților noștri, a familiei, avem cazuri repetate în care intervenim și ajutăm în rândul angajaților și a familiilor lor pentru a demonstra că acele valori culturale pe care le promovăm și pe care le repetăm în cadrul companiei în fiecare zi și le cultivăm, arătăm că ele chiar există și anume atașamentul față de om.
Un alt lucru care ne-a mobilizat să ne intensificam activitatea si să dezvoltăm afacerea aici la Cluj-Napoca este faptul că într-adevăr am avut un succes formidabil și succesul ăsta formidabil se bazează, cred eu, în primul rând pe primele două elemente, prin faptul că avem niște valori și pentru faptul că suntem implicați cu sufletul în tot ceea ce facem.
Toată lumea ne spune <<La voi se vede că există un suflet în această companie, la voi se vede că oamenii sunt convinși de ceea ce spun, la voi se vede că oamenii sunt motivați și privesc cu încredere viitorul>> și eu cred că acesta este un lucru cu care trebuie să începem, nu numai în cadrul companiilor, ci peste tot, să scăpăm odată de această pată neagră și să venim cu mai multe elemente pozitive, pentru că sunt o grămadă de lucruri pozitive care se întâmplă în țara asta”, completează fondatorul EBS.
Clădirea EBS Tower
Partenerul EBS Tower este dedicat unui program special de dezvoltare profesională, care va fi organizat în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) și dispune de un amfiteatru de 100 de locuri complet dotat cu sistem de sonorizare – o premieră în Cluj pentru o firmă particulară – o sală de curs de 28 de persoane și o sală profesională. Programul va fi demarat în toamna acestui an, alături de Facultatea de Matematică și Informatică și va avea o durată de doi ani. Aceasta va oferi participanților o specializare echivalentă cu absolvirea unei facultăți în domeniul IT.
Etajul 1 al EBS Tower este etajul dedicat în primul rând zonei de relaxare și jocuri, un spațiu de peste 700mp pentru multiplele evenimente ale companiei, iar tot aici sunt amenajate 2 laboratoare dotate cu calculatoare care vor fi folosite în academiile pe care EBS le desfășoară. La acest nivel este amenajată și o zonă expozițională destinată tinerilor artiști, atât studenților de la Universitatea de Arte și Design (UAD), cât și angajaților EBS.
În numai câteva săptămâni, clădirea va dispune de un bistro cu sală de mese și o terasă frumoasă, situat la etajul 4 al EBS Tower, pe o suprafață de peste 100mp și un restaurant panoramic cu meniu a la carte, care este în curs de amenajare la etajul 12 al clădirii din centrul orașului Cluj-Napoca.
Fotografii cu zona de relaxare și jocuri
Ceea ce promoveaza ei e un mare bullshit impachetat in opulenta. Nu dau nici 2 bani pe angajati, daca va interesati putin la ITM, o sa puteti vedea cati angajati le paraseste ,, palatul ” in fiecare luna. Investesc in publicitate, dar ceea ce scriu ei in articole e demagogie…