Drapel SUA

Donald Trump a declarat că pandemia de coronavirus (COVID-19) ar putea dura luni de zile şi economia americană „s-ar putea” îndrepta spre recesiune, transmit Xinhua şi Reuters. După ce președintele a făcut anunțul în cauză, bursa de pe Wall Street a înregistrat cel mai semnificativ declin de la „Lunea neagră”.

Indicele S&P 500 a scăzut cu 12%, încheind şedinţa bursieră la cel mai redus nivel din decembrie 2018, cu toate că Rezerva Federală a SUA (Fed) a redus duminică dobânda de referinţă cu un punct procentual, aproape de zero, a atenuat reglementările pentru bănci şi a lansat un program masiv de relaxare cantitativă, în încercarea de a proteja cea mai mare economie mondială de efectele negative ale pandemiei.

A fost al treilea cel mai mare declin zilnic consecutiv, fiind depăşit doar de cel înregistrat în octombrie 1987 – „Lunea neagră”.

În timpul şedinţei de luni, indicele Dow Jones a scăzut cu peste 3.000 de puncte. La închiderea şedinţei de luni, indicele Dow Jones înregistra un declin de 12,93%, ajungând la valoarea de 20.188,52 puncte, în scădere cu 2.997,10 puncte. A fost a doua cea mai pierdere după octombrie 1987 înregistrată de acest indice.

Investitorii sunt îngrijoraţi că autorităţile nu vor reuşi să adopte măsuri eficiente pentru a atenua pagubele economice provocate de răspândirea virusului.

Mark Haefele, analist la UBS Global Wealth Management și-a exprimat îngrijorarea cu privire la efectele negative ale pandemiei: „Până acum pieţele nu sunt convinse că măsurile vor fi suficiente pentru a preveni o creştere semnificativă a falimentelor şi a şomajului”.

Pieţele vor avea grijă de ele. Economia se va redresa semnificativ odată ce se va rezolva problema epidemiei„, a declarat Trump. Acesta speră că va fi posibilă o reuniune a liderilor G7 în SUA, în luna iunie.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Statele Unite a depăşit luni pragul de 4.200, dintre care 74 de morţi.

sursa- https://www.agerpres.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here