În perioada festivalului UNTOLD (4-7 august), polițiștii au efectuat 4.700 de testări cu aparatele etilotest și drug test conducătorilor auto verificați în trafic.  

Oamenii legii au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, dintre care 18 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

Totodată, poliţiştii rutieri au constatat 69 de infracţiuni, dintre care 42 pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive, 6 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 3 pentru conducerea unui vehicul fără permis şi alte 15 pentru posesie de substanțe psihoactive, potrivit Legii 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului de droguri.

În prima zi de festival, polițiștii rutieri au depistat un conducător autu care se afla sub influența substanțelor psihoactive ( cocaină, ketamină, metamphetmină)

Polițiștii rutieri au depistat în data de 4 august a.c., un conducător auro care se afla sub influența substanțelor psihoactive (cocaină, metamphetmină și ketamină).

În cursul aceleiași zile, un alt șofer a fost oprit pentru control, fiind depistat sub influența substanțelor psihoactive (cocaină și metamphetmină). Totodata, în urma controlului habitaclului autovehiculului condus de acesta a fost depistată o pungă transparentă, ce conținea substanțe solide de culoare alb-transparentă.

La data de 5 august a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii au depistat un conducător auto aflat sub influența substanțelor psihoactive (cannabis, metamfetamină)

La data de 6 august a.c., în jurul orei 01.40, un conducător auto a fost depistat cu un autoturism care avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false, ce aparțineau altui autoturism. Totodată autoturismul condus de acesta nu era înnmatriculat.

La data de 6 august a.c., în jurul orei 03.05, un bărbat aflat la volanul unui autoturism a fost depistat sub influența substanțelor psihoactive (cannabis). De asemenea, în urma controlului, a fost identificată o substanță vegetală de culoare verde oliv.

La data de 7 august a.c., în jurul orei 01.00, a fost identificat un conducător auto sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testării fiind de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, precum și sub influența substanțelor psihoactive (cocaină și cannabis).

La aceeași dată, în jurul orei 02.00, a fost identificat un conducător auto care se afla sub influența substanțelor psihoactive, în autoturismul condus de acesta fiind totodată depistate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 16 flacoane cu substanțe susceptibile de a fi interzise.

Un alt bărbat a fost depistat în jurul orei 02.20, conducând un autoturism sub influența substanțelor interzise. Controlul autovehiculului a condus la identificarea unei cantități aproximative de 0,5 grame de substanță de natură vegetală.

La data de 7 august a.c., în jurul orei 22.30, a fost depistat un conducător auto aflat sub influența substanțelor psihoactive (metamfetamină).

La data de 7 august, în jurul orei 23.10, a fost identificat un conducător auto având în aerul expirat o alcoolemie de 0,44 mg/l.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here