Controversatul magistrat clujean, Elena Botezan, s-a pensionat din funcția de judecător la Curtea de Apel Cluj.

Elena Botezan s-a remarcat în justiția clujeană din funcția de șef a Direcției Naționale Anticorupție Cluj, perioadă în care serviciul teritorial respectiv a avut cele mai multe trimiteri în judecată, fiind vizați politicieni și afaceriști extrem de cunoscuți, scrie Ziar de Cluj.

Elena Botezan a activat ca procuror aproape 15 ani, iar ultimii șapte i-a petrecut în completele penale din Curtea de Apel Cluj. 

În cursul zilei de astăzi, Elena Botezan și-a luat rămas bun de la colegii din completele penale, grefieri și o parte dintre avocații specialiști în penal. Sursele spun că la întâlnire a participat și fratele acesteia, avocatul Șomlea, care a ținut să o felicite pentru cariera impecabilă. 

„A fost ceva lume, o judecătoare a pus la cale momentul. Era Neamțu, Rîșniță, Iordăchescu, avocați care au vrut să își arate aprecierea față de activitatea ei profesională. Elena Botezan s-a emoționat și i-au dat lacrimile. Când a fost întrebată ce vrea să facă după pensie a spus că nu s-a gândit decât la faptul că în sfârșit o să simtă libertatea”, declară sursele Ziar de Cluj. 

Citește și: Vasile Dîncu propus pentru funcția de ministru al Apărării

7 COMENTARII

    • 19 ani x 12 luni x 10000 leipelună = 2280000 lei. 2280000 lei per 5 leiuneuro = 456000 euro. Cu 20000 leipelună iese milionul în 19 ani. Undeva între jumătate de milion de euro și milionul de Euro, atunci când omul de rând va lua prima pensie la 65 de ani ? Spor la muncă. Urmează cumul pensie cu salariu tot la Stat ? În Euro. PA.

  1. Și ce mare brânză e că s-a pensionat? Poate femeia e bolnavă cu capul și de aia vrea să fie liberă, să simtă ”libertatea” așa cum trebuie simțită!
    Oare SRI-ul îi ia și gradele ca să simtă și mai bine ”libertatea”?

  2. Libertatea, celorlalți oameni egali cu cei ce sunt mai egali ca alții, e aceea unde pietonul mai are de lucrat încă 19 ani până la pensia pe contributivitate, chiar dacă e chirurg, inginer, ori predă ore de limbi la obiective ce aplaudă și întrețin gazu’ la ferme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here