Din cauza abuzului de poziție dominantă pe piața serviciilor de intermediere prin platforme online de tip marketplace, Consiliul Concurenței a amendat compania eMAG cu suma de 6, 7 milioane de euro.

Cum a abuzat eMAG de poziția sa

În urma demarării unei investigații la finele anului 2017, Consiliul Concurenței a constatat că Dante International SA, în calitate de deținător și administrator al platformei online eMAG Marketplace (www.eMAG.ro) a abuzat de poziția sa dominantă, în perioada ianuarie 2013 -iunie 2019, în special, prin poziționarea și afișarea mai favorabilă a propriei oferte de produse în detrimentul ofertelor partenerilor care comercializau pe platformă și cu care se afla în concurență directă, scrie romani-buni.info.

Acest lucru a dus la limitarea ofertelor partenerilor afiliați eMAG.ro, prin urmare la afectarea concurenței reale între ofertele de produse prezentate pe această platformă, potrivit sursei citate.

În urma dezvăluirilor din cadrul investigației, eMAG a recunoscut fapta anticoncurențială și a avut parte de o reducere a amenzii.

Citește mai multe detalii AICI.

2 COMENTARII

  1. Daca eMAG a castigat 20 de milioane de euro in plus prin acea manevra abuziva, atunci amenda de 6,7 milioane de euro va fi un fel de glezna sclintita… Asta daca o va plati caci multe amenzi raman neplatite in Romania.

    In alta ordine de idei, tre’ sa fii cu ochelari de cal, fiind consumator sa cumperi doar de la eMAG, sunt putine cazuri in care la eMAG gasesti cele mai bune oferte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here