Deputatul USR Emanuel Ungureanu i-a solicitat public Claudiei Gherman, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, să demisioneze, după ce 4 bebeluși au murit în ultimele două săptămâni la clinica Ginecologie 1, din cadrul SCJU, în urma unor infecții intarspitalicesti.

„DEMISIA! Solicit public demisia doamnei Gherman, manager al Spitalului Clinic Județean Cluj și pila rectorului Universității de Medicină din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu! Sistemul putred de la conducerea spitalului a mușamalizat moartea a 4 bebeluși infectați pe secția Ginecologie 1!

Conducerea Spitalului Clinic Județean Cluj a chemat Poliția prin 112 să mă intimideze pe mine și presa care a venit să relateze drama copiilor care au murit cu zile într-un spital din România!”, a transmis Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

Emauel Ungureanu este mai aspru ca niciodată cu managerul Claudia Gherman, cu toate că au existat și alte nereguli la nivelul unități, care nu au fost sesizate de către deputatul USR.

Ne întrebăm dacă nu cumva spiritul civic al deputatului s-a declanșat din cauza faptului că soția sa, Loredana Ungureanu, nu a fost admisă la concursul pentru funcția de profesor al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Ungureanu: „Claudia Gherman, pila Ancăi Buzoiuanu”

În urmă cu câteva zile, Emanuel Ungureanu, transmitea, pe pagina sa de Facebook, că „doamna Gherman, managera controlată de rectorul Anca Buzoianu”, mușamalizează cazurile de morți suspecte în urma unor infecții cu bacterii multirezistente și învinovățește părinții.

„TRAGEDIE!
Bebelușul Emanuel a murit cu zile din cauza unei infecții nosocomiale contactată pe secția Ginecologie 1 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj!
Acum câteva zile, m-a contactat tatăl lui Emanuel, un copil care a murit la câteva zile după ce s-a născut.
La câteva zile, am aflat că și alți părinți au trecut prin aceeași tragedie, au fost infectați cu bacterii provenite de pe aceeași secție, încă 2 copii, Amira și Elias.
Familiile celor 3 copii au făcut plângere la Parchet împotriva Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, controlat de rectorul Universității de Medicină, doamna Anca Buzoianu.
Doamna Gherman, managera controlată de rectorul Anca Buzoianu, face ce a făcut și vechea conducere a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, mușamalizează cazurile de morți suspecte în urma unor infecții cu bacterii multirezistente și învinovățește părinții.
În una dintre situații, mama lui Elias, a fost infectată cu E-coli pe secția de Ginecologie și infecția a ajuns la copilul încă nenăscut. Cu ce este vinovată mama?
Bacteria cu care a fost infectată în spital i-a omorât copilul!!!
DSP Cluj s-a prefăcut din nou că face un control. Voi vrea să văd rezultatele și le voi face publice!
Familiile Cical, Todașcă și Verdeș și-au pierdut copiii și luptă cu multă durere pentru dreptate și pentru tragerea la răspundere a celor vinovați!
Repet, trei copii din județe diferite: Suceava, Cluj, Bistrița, au murit la interval de câteva zile, infectați pe aceeași secție și conducerea Spitalului Județean Cluj, patronat de rectorul Universitătii de Medicină din Cluj-Napoca Anca Buzoianu, învinovățește părinții…
Luni, la ora 11, familile celor 3 bebeluși decedați vor vorbi public, în fața Clinicii Ginecologie 1 despre tragedia lor și eu le voi fi alături pentru a anunța măsurile pe care le aștept de la instituțiile statului pentru a trage la răspundere pe cei vinovați și pentru a evita repetarea altor decese evitabile!
Între timp, ministrul Sănătăţii Rafila este în vizită la Havana, se odihnește în hoteluri de lux și semnează contracte de consultanță de milioane de euro…
Zero controale în spitalele din România în mandatul lui Rafila, consecința, lipsă de ordine și disciplină, deci, sute de morți evitabile…”, arăta Ungureanu.

Citește și: Americanii se pregătesc să pună mâna pe un zăcământ de 10 miliarde de euro din Budureasa

5 COMENTARII

 1. Nu că aş fi lipsit de empatie, îmi pare rău pt toţi, dar cei 4 din titlu s-au făcut doar 3 în articol. Din păcate toţi 3 prematuri sub 6 luni şi transferaţi din alte părţi… Fă minuni, doamna Gherman, poate învii morţii şi vindeci cancerul ! Şi prostia, ca şi minoră anexă !

  • Si eu am trimis un comentariu in acelasi sens dar trepadusii lui Liviutz mi au cenzurat mesajul..
   Deh, presa libera si nu articole la comanda, dosarul Gazeta si altele precum stiti.

 2. Va mai intreb eu ceva, unde este managementul la Neonatologie în Cluj-Napoca ? Totul este „dupa ureche”! De ce nu vă rămân rezidenții (este o problema mare) ? De ce nu se respectă rețetele și nu există o organizare corectă cu responsabilizarea tuturor exactă în funcție de nivelul profesional ? – se lasă lucrurile la voia întâmplării ! De ce nu sunt proceduri si fiecare lucrează după stiinta lui, care evident poate proveni din alta parte nu de la d-na laudata profesoara. „Dânsa” este primul vinovat ! Întreține de ani de zile stări conflictuale la Neonatologie, nu se ocupă de cei care vin din urma desi este plătită gras pentru asta, este o harababură de nedescris, nu știe nimeni nimic acolo, doar „Dânsa” – d-na profesoară stie și nu dă la nimeni din ce știe. De aceea pleacă și rezidenții, pentru că sunt „tratați cu dosul” ! Ar trebui să vă fie rușine doamna profesor !
  Da, am intâlnit tot felul de șefi din instituții (care au profitat de sistemul de pile) și care au apelat la nevoie la „Dânsa” personal și au fost ajutați, dar în rest…jale. Asta este explicația că rezistă și are tupeu să nu facă ce ar trebui să facă. Pericolele de infecții, explozii, incendii – sunt neabordate din punct de vedere organizatoric si procedural. Oricând se pot întâmpla nenorociri. Ne mirăm că se întâmplă ….

  • „Spitalul” are aproape 4000 angajaţi şi multe zeci de clădiri, deci ar trebui întrebaţi cei de la Gine 1, nu ea. A terminat facultatea cu 10 pe linie (deci nici măcar un 9 în cei 6 ani de facultate) şi nu am cunoscut pe cineva mai corect/integru. Dar hai să îl aducem înapoi pe Şuşcă (deşi are acum o altă vacă de muls) ca să îţi mai umple conturile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here