Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu umblă prin spitalele clujene și amenință medicii cu live-urile pe facebook. Dacă nu îi convine ceva le spune că sunt „slugi” sau „marionetele” unor anume personaje din conducerea Universității de Medicină din Cluj Napoca. Raidurile lui Ungureanu trebuie privite în altă cheie: lupta pentru șefia UMF Cluj, care va avea loc anul viitor. În această luptă, parlamentarul are o anumită preferință, scrie evz.ro.

Se autointitulează ”distrugătorul” lui Lucan iar de aici încolo, sub acest steag, cutreieră spitalele și amenință pe toată lumea, inclusiv pe mulți medici de elită. Ultima descindere, de la Institutul Imogen din Cluj Napoca, o clinică de studii în domeniul cercetării genetice și a vieții intrauterine, sunt cele mai elocvente.

De data aceasta în ”plasă” a căzut medicul specialist ginecolog Tunde Kovacs, considerat unul dintre cei mai buni medici din România. Ungureanu a mers la clădirea construită din fonduri europene, în valoare de 11 milioane de euro, și care este dotată cu aparatură de ultimă generație în domeniul geneticii și a concepției umane. Instititul are RMN și CT propriu, de ultimă generație, laboratoare de genetică, cele mai avansate din România, dar și saloane unde pacientele care sunt supuse procedurii de fertilizare in vitro sunt internate.

A vrut să viziteze RMN-ul

Scandalul a pornit din momentul în care Emanuel Ungureanu a încercat să intre cu forța în mai multe sectoare sensibile din clinica Imogen. Potrivit ziarului online din Cluj Napoca, Clujust.ro, Ungureanu a vrut să intre în laboratorul de prosectură, unde medicii disecau un făt născut prematur, cu anomalii grave. Aceste anomalii sunt cercetate în laboratoarele centrului. Ulterior, deputatul ar fi vrut să intre și în camerele care adăpostesc aparatura specifică RMN-ului.

De câteva luni, deputatul USR de Cluj, pare că duce o luptă surdă cu mai multe personaje din conducerea Universității de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca dar și de la Spitalul Județean Cluj. Printre ”ținte” sunt profesorul doctor Ioan Irimie, chirurg oncolog și rector al UMF Cluj, dar și celebrul profesor de neurochirugie Ștefan Florian, președinte al Colegiului Academic al Universității. Pe listă sunt mulți alți profesori de Medicină.

”Slugă” și ”marionetă”

În cazul ”desantului” de la Institutul Imogen, deputatul Ungureanu ar fi folosit apelativele ”slugă” și ”marionetă”, la adresa medicului ginecolog Tunde Kovacs.

”El dorea să intre peste tot. Credea că este clinica privată a profesorului Stamatian, dar se înșela. Este o clincă de stat. Oferim servicii complexe femeilor care au mare nevoie de ele. La noi vin oameni din toate categoriile sociale și toți pleacă mulțumiți. I-am spus să meargă să obțină un acord din partea conducerii Spitalului Județean Cluj, iar eu cu mare drag îi voi arăta clădirea”, a declarat pentru EvZ, medicul Tunde Kovacs.

Incidentul a avut loc în data de 21 mai 2018, la sediul Imogen. Medicul Tunde Kovacs a mai spus că i se pare revoltător faptul că un deputat în Parlamentul României vine cu așa de mult tupeu, și amenință pe toată lumea. ”Eu nu-s genul de om care să fiu cu gura mare, dar nu se face așa ceva! E inadmisibil să-mi spui că ești cineva. Și eu sunt cineva. Dacă tu ca parlamentar nu respecți un regulament al Spitalului, ce să mă aștept de la badea Ion din Măguri Răcătău. Voia să intre la RMN. Cum să intri la RMN? Sau în laborator de anatomie patologică, unde se disecă feții. Se diseca chiar atunci, putea să intre peste medic. Filmarea s-a întrerupt pentru că i-am zis că și noi avem camere”, a pus Tunde Kovacs pentru clujust.ro.

În continuare, medicul a spus că Ungureanu îi tot spunea că el este cineva și că ”nu vine ca turist”. ”Frumos i-am vorbit. El că oricum intră că are dreptul și i-am închis ușa. M-a deranjat atitudinea lui: Eu sunt vicepreședintele Comisiei… Nu sunteți mai presus de lege!… Târăști oameni în noroi că ai probleme cu Stamatian sau cu altul. Mi-am sacrificat viața pentru asta … Vine să critice că sa făcut ceva … Știu cât am muncit și vine el să mă facă troacă de porci. M-am luptat să fie gratis screening-ul prenatal. La un cabinet e 350 de lei, a Imogen este gratis. Îmi dau demisia și să vin Ungureanu să conducă Imogen”, a spus Tunde.

 

 

Citește versiunea lui Emanuel Ungureanu pe ezv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here