Primarul Emil Boc a fost prezent în prima seară la UNTOLD și s-a arătat impresionat de rigurozitatea verificărilor făcute la intrarea în festival.

Nu a precizat însă cât de impresionat a fost de lipsa măștilor festivalierilor. Nici cât de impresionat va fi de creșterea cazurilor de COVID după festival. Dar, după cum spunea ieri, Boc nu crede că UNTOLD va fi vinovat de o posibilă explozie a îmbolnăvirilor, ci trendul european.

Prezent vineri dimineața într-o emisiune online, primarul Emil Boc a fost întrebat de moderator dacă a fost la UNTOLD.

„M-am uitat aseară după dumneavoastră la Untold, dar nu v-am văzut”, a spus moderatorul.

„În 30.000 de oameni e cam greu să mă identificați. Nu sunt așa ușor de identificat nici pe gazon, nici în tribune. Am fost și eu la prima seară, am văzut că au fost cam 30.000 de oameni în festival, ceea ce este foarte foarte mult pentru prima zi, după părerea mea. Cam pe la 2,30 m-am dus spre casă și încă era atmosferă echilibrată, bună. Pot să vă spun că te bucuri de bucuria tinerilor pe care îi vezi la Cluj”, a afirmat Boc.

Primarul a fost întrebat dacă va mai merge și în restul zilelor de festival.

„Voi merge în fiecare zi la Untold, în dublă calitate – de membru al Comandamentului care are de supervizat multe lucruri care țin de siguranța festivalului și mă bucur că avem o colaborare impecabilă pe orizontală între toate forțele de ordine inteligence de la Cluj și suportul extraordinar al Ministerului Administrației și Internelor. S-au dat ceva amenzi după prima zi, dar nu ceva care să iasă din tipologia obișnuită”, a declarat Boc.

Primarul s-a declarat impresionat de rigurozitatea cu care au fost verificați festivalierii înainte să intre. Tocmai acest aspect a fost însă criticat de participanții care au așteptat o oră jumate – două ore la coadă pentru ridicarea brățărilor și pentru verificarea certificatelor de vaccinare.

„Ce m-a impresionat foarte mult a fost rigoarea cu care s-a intrat în festival. Nu știu dacă ați observat că s-a stat cam o oră jumate, două ore pentru intrare în festival (brățări, partea de verificare a certificatului de vaccinare). Și eu personal nu am intrat până când nu am arătat certificatul verde digital european și mi l-a controlat cu scannerul. Asta pe mine m-a bucurat și mi-a dat încredere că este un festival serios și că regulile de siguranță se respectă fără cusur chiar dacă, repet, s-a stat o oră – două la coadă pentru intrare. Iată că viața poate merge înainte dacă ne vaccinăm. Și testul dacă nu îți este recunoscut nu intri, dar evident că prima soluție este vaccinul”, a spus primarul.

Sursa: ziardecluj.ro

Citește și: Minune Covid la Cluj: Wonderland din Feleacu funcționează chiar dacă restul comunei este sub restricții

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here