Primarul Emil Boc a rămas cu un gust amar după ce licitația pentru autobuzele autonome, fără șofer, a fost anulată, pe motiv că nu a fost depusă nicio ofertă.

În vara anului 2021, licitația pentru achiziționarea autobuzelor fără șofer din Cluj-Napoca a fost anulată din cauză că cele două firme franceze care au depus oferte în cadrul licitației au fost descalificate în etapa evaluării ofertelor, întrucât nu îndeplineau anumite condiții.

La începutul lunii februarie a anului 2022, primarul Emil Boc a anunțat relansarea licitației, însă și aceasta a fost anulată din cauză că nu a fost depusă nicio ofertă.

„S-a anulat licitația pentru că nu a venit nimeni. Acum refacem licitația (…) Vom continua acest demers așa cum continuăm și cu autobuzele electrice, cu autobuzele cu hidrogen pentru că sunt parte din strategia noastră de mobilitate”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.

La începutul anului 2020, primăria a semnat un contract cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) pentru servicii de consultanță. Valoarea totală a contractului a fost de 135.000 de lei, iar UTCN furnizează consultanță pentru achiziționarea unor autobuze autonome electrice.

Reprezentanții Primăriei au anunțat atunci că autobuzele fără șoferi ar urma să fie pe străzile Clujului în cel mult doi ani. Autobuzele au o capacitate de aproximativ 12 locuri, iar acestea vor circula în zonele centrale, unde nu ajung alte mijloace de transport.

Potrivit municipalității, numărul mare de senzori ai acestui autovehicul și complexitatea acestora garantează siguranța în trafic.

Citește și: Curtea de Apel Cluj îl ține la zdup pe omul lui Flutur arestat pentru corupție

1 COMENTARIU

  1. Bocule, maine poimine te cata dna-ul la oute si pe tine cum la catat si pe S Oprescu, ai grija la potlogariile pe care le faci, ca s-au adunat cam multe !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here