În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local din Cluj-Napoca domnul primar Emil Boc a transmis o serie de informații în legătură cu situația municipiului în perioada actuală: de la măsurile care au fost luate până astăzi dar și ce se va face în continuare, după data de 15 mai, în vederea menținerii sub control a pandemiei. 

Situația actuală a municipiului Cluj-Napoca, în plină pandemie 

Primarul Emil Boc a dorit să ofere un punct de vedere cu privire la situația actuală a municipiului Cluj-Napoca: „În perioada următoare, mai mult ca niciodată va conta responsabilizarea individuală a fiecăruia dintre noi. Niciodată cu amenzi și cu sancțiuni nu vei putea ține o situație sub control iar o societate nu va putea funcționa așa, pentru că până la urmă depinde de comportamentul fiecăruia, iar trecerea la etapa responsabilizării individuale la Cluj va face diferența și vom avea în continuare situația sub control.”
Emil Boc a transmis ce măsuri a luat primăria pentru garantarea siguranței cetățenilor: „De aceea voi face câteva precizări cu privire la câteva lucruri pe care le vom impune după ieșirea din starea de urgență și la trecerea unei stări de alertă. Vreau să vă transmit totodată că s-a efectuat dezinfecția la toate blocurile din Cluj-Napoca, în consecință vă informez că 3.171 de blocuri au fost dezinfectate și că aceasta este situația la zi, în teren verificată iar valoarea totală a dezinfecției a fost de peste 280 de mii de lei. De asemenea vă informez că în Cluj-Napoca potrivit legii avem în evidență toate persoanele de peste 65 de ani care sunt fără sprijin sau altă formă de ajutor, persoane singure și avem 2.426 de persoane în evidență și 854 beneficiază zilnic de sprijin din partea Primăriei și a organizațiilor non-guvernamentale cu care colaborăm.”

Măsurile vor continua „mult și bine”

„Din perspectiva viitorului, noi am implementat deja o serie de măsuri pe care Guvernul le-a anunțat că o să fie implementate în perioada următoare și aici pot să vă spun câteva dintre ele: Deja am achiziționat tablete școlare pentru elevii din invatamantul preuniversitar pentru elevii care nu dețin acasă laptopuri sau tablete pentru a putea desfășura învățământul online. De asemenea prin implicarea domnului viceprimar, școlile și grădinițele sunt dotate cu dispozitive pentru dezinfectat, ceea ce înseamnă că atunci când va veni perioada de pregătire a examenelor de bacalaureat sau capacitate, acestea vor fi montate în școli. Mai mult decât atât în Cluj-Napoca parcurile nu au fost închise deoarece cetățenii au dat dovadă de responsabilitate, astfel încât nu au ieșit în grupuri mai mari de 2 sau trei persoane, deci din această perspectivă lucrurile au rămas sub control” a informat domnul Emil Boc 

Ce măsuri se vor lua pentru transportul în comun?

„În privința măsurilor pe care le vom avea în vedere de săptămâna viitoare în special pentru transportul în comun sunt câteva lucruri de știu, se vor marca locurile în autobuz cu păstrarea distanței menționate de lege, obligativitatea purtării măștilor de protecție în mijloacelor de transport în comun, vom avea grijă de cei care sunt într-o situație vulnerabilă, vom achiziționa  și le vom oferi măști. Urcarea în autobuz se va face doar pe ușa din față, de asemenea vom face recomandarea pentru cei care sunt în municipiul Cluj-Napoca, să folosească autobuzele până la ora 8:30 doar pentru cei care merg la muncă sau cei care au urgențe medicale speciale; restul să folosească transportul în comun după ora 8:30 tocmai pentru a putea păstra distanțarea socială în autobuz. 
La fiecare patru ore vom impune dezinfecția mijlocului de transport în comun astfel încât să asigurăm eliminarea posibilității de transmitere a virusurilor, dacă va fi cazul și nu în ultimul rând prin stațiile de difuzare din cadrul mijloacelor de transport, să comunicăm permanent informații cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19” a declarat domnul primar Emil Boc 

Alte măsuri care se vor impune de săptămâna viitoare 

 • Achiziționarea de termometre pentru măsurarea temperaturii atât pentru angajați dar și pentru școli. 
 • Prezența la medic sau stomatolog se va face doar pe baza unei programări telefonice. 
 • Decalarea programului de lucru la unități publice și private.
 • Extinderea muncii la domiciliu în condițiile digitalizării
 • Măsuri speciale în pieței agroalimentare, pentru a evita aglomerația 
 • Sprijinirea grupurilor vulnerabile cu echipamente de protecție 

7 COMENTARII

 1. De ce nu si micsorarea salariilor Ngajatilor primariei??? Micsorarea impozitelor sau plata lor in rate. Adica firmele private fac reduceri sa supravietuiasca iar ei trag pielea de pe noi sa supravietuiasc…

  • D-aia, pentru ca se poate! Sic! Ca le-o dat Dragnia voie. Vi-i ciuda? No, ase’i trebe’ lu Dragnia, sa steie la bulau, ca cine l-o pus sa de-ie liber la salarii la autoritatile publice locale. Sa faca paguba in bujetul local… Ei, ca nu vine Avramutz Al Nostru din Rachitele, iara Priministru si sa taie el cu coasa salariile si penziile la puletii…

 2. La asociatzia de proprietari unde sunt președinte avem 5 ( cinci ) persoane cu vârste de 70 ,83 ,87 ,89 și 90 de ani care nu au fost nici măcar intrebate nu ajutate in caz de problemele ivite datorită pandemiei și dezinsectzia s-a efectuat doar in urma celor trei sesizări la ecologie urbană din cadrul primăriei fără a se monta dispenseere cu dezinfectant ,la intrebarea mea când se vor aduce răspunsul a fost :: nu știm ,când vom primi mai pe românește la sfântul așteaptă dar multzumim domnului BOC ptr.informarea ” corectă” a cetătzeanului .

  • Preeesedintele da’ Asociatie e de vina!!!!! El(ea) e tata si mama celor din bloc! Trebuia sa se descurce, cum au facut si altii, Tovarasa! Nu, sa stai, sa vina totul de la Partid. Un pic de spirit civic, un pic de initiativa tovaraseasca…

 3. Initziativă a fost ,aprovizionare cu strictul necesar,măsti, mănuși,tzidulă de ieșit din casă ,plătit facturi și o vorbă bună + curte plină de flori și verdeatză ,liniste să treacă mai ușor ptr.restrictziile impuse de TOVARĂSI.

 4. Între timp, la case mai mari strein-cerceii lor sunt luați în tărbacă pe bună dreptate – la noi, prostul local atâta poate, atâta face:
  Realizatorul TV Tucker Carlson a prezentat marți seara. la Fox News, un lung șir de erori, contradicții și stupidități emise de Anthony Fauci. membru proeminent al grupului de combatere a COVID-19 din SUA. „Fauci a greșit mai mult decât orice epidemiolog mediocru”, a conchis Carlson, dar a devenit „unul dintre oamenii cei mai puternici din lume”, scrie Evenimentul Zilei.

  Realizatorul de la Fox a început prin a comenta audierea prin teleconferință a lui Fauci în Congres, în cursul căreia a declarat că deschiderea școlilor „ar fi o perspectivă foarte riscantă și chiar periculoasă”.

  „A lăsat să se înțeleagă că școlile și colegiile nu vor putea reîncepe decât atunci când va exista un remediu împotriva acestui virus sau un vaccin”, a comentat Carlson. după ce a difuzat un fragment de înregistrare din audierea lui Fauci.

  „Cu alte cuvinte, fără școală până când coronavirusul nu este eradicat. Problema este că nu există nici un vaccin aprobat pentru nici unul din coronavirușii existenți. În continuare, nu avem unul pentru SARS, Așa că se poate întâmpla să nu avem unul niciodată” (nici pentru SARS-CoV-2), a spus Tucker Carlson.

  Deplângând faptul că tot ce spune Fauci devine „știre de primă pagină pentru orice organ de presă”, Carlson s-a întrebat cât de priceput este doctorul american, atât de citat și în România ca un guru.

  „Știe Tony Fauci ceva despre știință?”, a întrebat ziaristul. „Avem vreun motiv special să credem că se pricepe cu adevărat?”

  Și Carlson a continuat:

  „Există în acest moment o sumedenie de dovezi care arată că America trebuie să se redeschisă cu prudență. Suedia nu s-a închis deloc și situația nu pare mai rea decât media Uniunii Europene… Statul Georgia a redeschis parțial cu săptămâni în urmă, spre isteria și avertizările presei, și totuși numărul spitalizărilor din Georgia este mai mic ca niciodată. Nimeni nu a explicat de ce școlile trebuie să rămână închise.”

  Carlson a difuzat o declarație în care senatorul Republican Rand Paul afirma că abordarea „otova” a lui Fauci este greșită și că situația trebuie evaluată „district cu district” și luate decizii descentralizat, de către fiecare administrație locală în parte.

  „Senatorul Rand Paul are dreptate. Multe predicții eronate au venit de la Washington despre coronavirus, iar o mare parte dintre ele, chiar de la dr. Fauci”, a comentat Carlson.

  https://www.activenews.ro/externe/Jurnalist-american-despre-prostiile-debitate-de-un-fals-Guru-Anthony-Fauci-care-a-facut-pui-si-in-Romania-%E2%80%9EAvem-vreun-motiv-special-sa-credem-ca-se-pricepe-cu-adevarat-161484

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here