Primăria cluj Napoca face demersuri pentru evacuarea din locuință a maestrului de balet Florin Ciobanu, clujeanul care a antrenat zeci de balerini și profesori de coregrafie clujeni. El locuiește de 60 de ani într-o locuință din centrul orașului de unde administrația Boc vrea să îl dea afară pe bătrânul de 75 de ani.

Potrivit muzicainstanțelor.ro, profesorul Ciobanu a declarat că în ultimii doi ani viaţa i-a devenit un calvar, de când municipalitatea a decis renovarea imobilului de pe strada Iuliu Maniu. Motivul pentru care familia Ciobanu ezită să părăsească locuinţa este intenţia municipalităţii de a-şi muta o parte din birouri aici.

Tensiunea s-a amplificat în ultimele zile, chiar înainte de sărbătorile de iarnă, când Primăria a introdus acţiune în instanţă de evacuare. Deşi familia plăteşte de două decenii rate pentru achiziţia locuinţei, municipalitatea nu îi recunoaşte dreptul de proprietate.

Ne temem că nu ne vor mai permite să revenim în locuinţa noastră, în care stăm din anii 50, după renovareNe-am investit veniturile în renovarea apartamentului şi procese, ne-a declarat maestrul Ciobanu. Trei generaţii ale familiei locuiesc aici.

Deşi susţine că intenţionează doar să renoveze imobilul, membrii familiei Ciobanu au aflat doar în instanţa de judecată, adevăratele intenţii ale municipalităţii.

Facem precizarea că pe viitor se are în vedere ca întregul imobil să capete destinaţie administrativă, deoarece există un deficit de spaţii administrative, în conformitate cu cerinţele actuale ale administraţiei locale, se precizează într-un document semnat de primarul Emil Boc, în dosarul de revendicare a proprietăţii.

Din arsenalul de intimidări şi presiuni ale municipalităţii fac parte deconectarea iluminatului public pe scara de acces, somaţii de evacuare expediate prin executor, fără acoperire legală, zgomote la ore de linişte, efectuate de o firmă de construcţii, procese în instanţă de evacuare şi de anulare a proprietăţii.

Profesorul Florin Ciobanu a fost omagiat în ultima perioadă, la aniversarea a 75 de ani de viaţă, de către zeci de promoţii de foşti elevi şi studenţi, actuali balerini şi instructori, de la Liceul de Coregrafie, ansamblurile folclorice Mărţişorul, Românaşul, Dor Transilvan şi altele, unde a montat numeroase spectacole unice, cu elemente originale culese personal din sate.

Clădirea din care municipalitatea încearcă să evacueze locatarii, sub pretextul consolidării clădirii, este cunoscută ca făcând parte din aşa numitele clădiri gemene.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.