Primarul Emil Boc, preşedintele Asociației Municipiilor din România, a anunţat, marţi, după discuţii cu ministrul de finanţe Alexandru Nazare că Guvernul va suporta, de la bugetul central, cheltuielile necesare pentru înfiinţarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare.

Guvernul va emite o ordonanță de urgență în acest sens în cursul săptămânii, a precizat Emil Boc, în urma discuţiei cu ministrul Nazare. Actul normativ va stabili și sumele care vor fi plătite medicilor și personalului din centrele de vaccinare.

„Forma finală a ordonanței de urgență va respecta prevederile strategiei naționale de vaccinare”, a adăugat Boc.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declanşat un scandal după ce a elaborat proiectul unei ordonanţe de urgenţă în care se spune că, „pentru funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 se asigură, din bugetul autorităților administrației publice locale, fondurile necesare finanțării următoarelor categorii de cheltuieli:

  1. pentru organizarea, dotarea și operaționalizarea centrelor de vaccinare;
  2. pentru plata personalului medico-sanitar și auxiliar care își desfășoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 organizate cu această destinație în alte locații în afara unităților sanitare;”

Emil Boc: Vlad Voiculescu n-a ţinut cont de legile în vigoare din România

Emil Boc l-a acuzat, marţi, pe ministrul Voiculescu de nerespectarea legilor în vigoare, prin semnarea proiectului de Ordonanţă care trecea cheltuielile cu centrele de vaccinare în sarcina administraţiilor locale.

„Cerem oricărui ministru care îşi pune semnătura pe un act normativ să ţină cont de legile în vigoare ale statului român. Acest lucru n-a fost realizat de ministrul sănătăţii. Cerem ca niciodată să nu se mai facă o alocare de atribţii suplimentare către administraţia fără să se aloce şi resursele financiare necesare acestor atribuţii suplimentare. Acest lucruri n-au fost înţelese de ministrul sănătăţii”, a subliniat Emil Boc, potrivit antena3.ro.

1 COMENTARIU

  1. Cererea de a ţine cont de legile în vigoare ale statului român pare cel putin ipocrizie din partea sus numitului ce primul nu respectă legea în neştiință de carte ori Cartea e opt.arul pe șeptica de Dubă cu Valete Ghindă și Bâta pe tribunal ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here