În vizită la Cluj-Napoca a venit Arthur Mattli, ambasadorul Elveției. Acesta a fost întâmpinat de Emil Boc, iar împreună au discutat despre dezvoltarea ecosistemului local de inovare. Întânirea s-a petrecut în Sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, în cursul zilei de marți.

La această întâlnire s-au alăturat și reprezentanții Fondation Botnar, care sunt partenerii Primăriei Cluj-Napoca în proiectul Fondul de Inovare și Experiment – FIX Cluj.

Ce afirmă edilul despre această întâlnire

„Cu această ocazie am subliniat eforturile Clujului și direcția pe care o urmăm pentru dezvoltarea ecosistemului local de inovare. Cluj-Napoca deține ingredientele cheie pentru succes, avem oameni extrem de capabili în toate domeniile, avem reziliență și am înțeles importanța colaborării pentru prezent și viitor”, a spus Emil Boc.

Iată cu ce s-a lăudat Emil Boc și cum a scos în eviență munca asiduă a Primăriei

Edilul orașului a afirmat în urma întâlnieii că a evidențiat proiectele valoroase, dar și investițiile făcute de către Primărie în tot ceea ce înseamnă modernizare, cercetare, educație, tehnologie. De asemenea, acesta a mai reliefat și obiectivele care sunt pe listă pentru Cluj-Napoca în materie de eficiență energetică, mobilitate urbană sustenabilă, creșterea calității spațiului public, dezvoltarea zonelor verzi.

De asemenea, edilul a vorbit despre suportul primit de la Fundația Botnar: „Scopul Fundației Botnar, organizație filantropică cu activități în întreaga lume, este de a oferi suport pentru transformarea orașelor în sensul creșterii calității vieții locuitorilor, crearea de medii și sisteme urbane incluzive și susținerea tinerilor pentru o dezvoltare sănătoasă. Organizația susține utilizarea echitabilă a inteligenței artificiale și tehnologiilor digitale, investind în programe de inovare și cercetare și reunind actori din sectoare diverse pentru dialog și colaborare. 

La nivel local, Fundația Botnar a susținut parteneriatului dintre Clusterul de educație C-EDU și Municipiul Cluj-Napoca, prin acordarea unui grant de 345.000 euro pentru etapa pilot a proiectul Fondul de Inovare și Experiment Cluj. FIX Cluj este un proiect unic în România, care oferă tinerilor cadrul propice să își dezvolte, să își testeze și să își valideze ideile, ghidați fiind de antreprenori și profesioniști cu expertiză valoroasă în domeniile în care activează. Astfel, am discutat despre noi potențiale proiecte și colaborări.”

Citește și: Emil Boc a îngropat câinele de pază al democrației, iar la pomană ne dă metrou

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here