Primarul Emil Boc a declarat la un post de radio local că drumul care leagă Clujul de Autostrada Transilvania ar putea fi finalizat anul viitor.

„Conectivitatea Autostrăzii Transilvania de pe DN1, prin Tureni, se realizează în momentul de față și sperăm ca anul viitor să avem gata această conectivitate a Clujului cu autostrada, pentru că asta ar ajuta foarte mult, fiind vorba de doar 5-6 kilometri, pentru a asigura mobilitatea urbană pe axa Cluj-Turda și Cluj-București”, a declarat Emil Boc.
„Există șansa de investi foarte mult în locuri de muncă, în infrastructură. România are șansa ca în tot răul să fie și un bine. Binele acesta ar putea fi șansa de a avea noi locuri de muncă, noi investiții. Vă dau un exemplu, la nivelul Clujului, avem în derulare încă proiecte mari. Uitați-vă la Spitalul Regional de Urgență, la Centura Metropolitană, la proiectul de tren metropolitan și metrou, ca să nu mai vorbim de Autostrada Transilvania, încă un miliard de euro, pentru a ajunge mai aproape de Borș, lucru care este vital pentru noi”, a mai spus Boc.

1 COMENTARIU

  1. Legatura autostrazii cu DN1 in dreptul satului Tureni este cea mai ieftina, mai utila si cu un impact ecologic minim. De la cariera Sandulesti si pana la jonctiunea cu DN! , peste barajul lacului antiviitura de la Tureni-Comsesti nu sunt mai mult de 3 km. In plus, in dreptul carierei de calcar Sandulesti (azi..privatizata unui”äutohton ..elvetian””), este obligatoriu a se realiza o bucla de iesire din autostrada pentru acces la Cheile Turzii, in doua directii-Sandulesti -aval si Petrestii de Jos-amonte. In plus accesul la Che4ile Turului , auto , este practic rezolvat.Imi cer scuze pentru lipsa de modestie, dar in urma cu 3-4 ani am depus o harta cu propunerea pentru acest traseu, de care sunt mandru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here