Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, vrea să organizeze un concert tip test pentru calcula și analiza cât de mare este riscul de infectare la un astfel de eveniment. Un astfel de eveniment a fost organizat la Barcelona cu 5000 de participanți.

Conform Monitorul CJ, edilul spune că orașul are infrastructura necesară pentru un asemenea eveniment, iar dacă autoritățile locale sunt de acord, el ar dori să se facă un asemenea experiment.

„Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, proritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul.

Este un experiment care va permite sa se tragă concluzii la nivel European. Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele. Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să  găsească o soluție unitară. Avem infrastructura – stadion, sală polivalentă – pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele”, a declarat Emil Boc la Digi24.

Aproximativ 5.000 de spanioli au participat sâmbătă seara la un concert, fără să fie respectată distanțarea socială, dar cu obligativitatea purtării măștii de protecție. Toți participanți au avut parte de teste COVID-19 rapide la intrarea în Palau Sant Jordi Arena din Barcelona. Concertul a fost organizat pentru a analiza cât de mare este riscul de transmitere a virusului, pentru ca Spania să poată da drumul la evenimentele culturale de acest fel.

Citește și: Petrecere mare în Cluj. Un tânăr a închiriat trei cabane

2 COMENTARII

  1. Ar fi foarte interesant, insa cati vor mai avea baterie la telefon dupa ce vor umple story-urile de postari? De asemenea, ar trebui luata in considerare si infrastructura retelei de date/wifi pentru alerte, stim cu totii ca la concerte, telefoanele raman fara posibilitatea de a accesa internetul in conditii optime sau unele nici nu mai pot primi mesaje/apeluri.

  2. Boculet si cei din gasca lui trebuie dusi de urgenta la Psihiatrie, pana mai sunt locuri. Autobuze de 300 000 de euro, fara sofer, pentru care Boc va angaja o firma cu 10 oameni pentru intretinere…Holyhood de Cluj…licheni pentru purificarea aerului la cei 3500 de putori din Primaria Cluj…si tot asa. Mai Boc, nu ai vrea sa faci tu toate tampeniile astea cu banii lui taticu si mamicuta ta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here