Președintele Franței, Emmanuel Macron a fost pălmuit de un bărbat în timpul în timpul unei vizite în regiunea Drome. În urma incidentului au fost arestate două persoane.

Incidentul a avut loc în momentul în care președintele francez s-a apropiat de mulțiumea strânsă în spatele unui gard de protecție, pentru a da mâna cu oamenii. În acel moment, unul din oamenii care participau la eveniment s-a repezit și l-a lovit pe Macron.
Gărzile de corp au intervenit imediat și l-au evacuat pe Macron. În același timp, l-au imobilizat pe cel care l-a lovit pe președinte. Palatul Élysée a confirmat incidentul, potrivit BFMTV, care mai precizează că două persoane au fost arestate.
Și premierul Franței, Jean Castex, a reacționat și el. „Democrația nu înseamnă niciodată violență, agresiune verbală și cu atât mai puțin fizică”, a spus el, citat de BFMTV.

Reacțiile din online nu au întârziat să apară. Liga Drepturilor Omului a numit gestul „O palmă peste fața democrației”. Și Jordan Bardella, membru în Parlamentul European, a spus că un astfel de gest este inacceptabil într-o democrație. Macron a trecut repede peste ce i s-a întâmplat și a trecut la următorul punct al vizitei, întâlnirea cu bucătarii francezi.

Sursa: Digi24.ro

Citește și: Plagiatoarea Ramona Lile caută abilitare în Franța după ce a fost refuzată în Cluj

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here