Ilie Bălan este un braşovean stabilit în urmă cu trei ani, la Floreşti, împreună cu familia, după aproape douăzeci de ani de muncă în Italia, ca reparator de produse electrocasnice, meserie ce-o continuă şi aici. Însă, spre marele său merit, omul n-a uitat ce-nseamnă să intervii atunci când semenul tău e-n primejdie, deşi acest lucru până la urmă l-a costat destul de scump. A scos afară dintr-un magazin un ins – băut şi probabil şi drogat – care teroriza vânzătoarea şi două cliente,  iar „răspunsul” individului n-a întârziat: a încasat de la el un pumn în gură, pierzându-şi doi dinţi!

 

Ilie Bălan, bărbatul de 39 de ani din comuna Floreşti aşteaptă, pe coridoarele I.M.L.Cluj, să fie consultat de către medicii legişti. Îmi arată cei doi dinţi pierduţi, miercuri seară, în faţa unui magazin de pe strada Eroilor 256, din localitate. Mărturiseşte acesta, calm, dezvăluind un om serios şi cerebral: „Locuiesc în zonă şi în seara respectivă tocmai ieşisem de la frizer şi am văzut că în magazinul alimentar face scandal un drogat, de vreo 30 – 31 de ani, care trânteşte pe acolo tot felul de mărfuri. Am remarcat, de asemenea, faţa îngrozită a celor trei  cliente aflate înăuntru şi, desigur, şi a vânzătoarei. Am intrat să văd care-i treaba şi am văzut cum individul cerea să i se vândă băutură, iar vânzătoarea refuza cu încăpăţânare să-l servească. Tot cerea alcool dar doamna îi răspundea că nu serveşte persoane aflate în stare de ebrietate. Atunci am intervenit şi l-am scos cu forţa din magazin, însă după ce-am ajuns în faţa magazinului acesta mi-a ars pe neaşteptate un pumn în gură, scoţându-mi instantaneu doi dinţi. Tot acolo se afla şi o maşină al cărei parbriz fusese spart, de către acesta, cu câteva minute înainte”. Bărbatul povesteşte că în continuare, la faţa locului, a apărut poliţia din comună şi l-a încătuşat pe individ, ducându-l la secţie. „N-am avut vânătăi de pe seama întâlnirii cu respectivul, doar dinţii mi i-a rupt. Poliţiştii m-au sfătuit să mă prezint pentru început la I.M.L. Cluj, să-mi scot certificat, şi abia apoi să mă prezint la secţie pentru a întocmi plângere penală pe numele individului”, aduagă victima. Însă, lipsit de experienţa unor astfel de evenimente, omul n-a ştiut că pentru a obţine certificat medico-legal avea nevoie de o adeverinţă, venită din partea unui stomatolog, în care să se confirme faptul că dinţii i-au fost „zburaţi” recent din gură. Repliindu-se, disciplinat, după ce medicii l-au trimis la stomatolog pentru a o astfel de adeverinţă, omul promite că se întoarce, cât de curând, cu hârtia necesară. Adaugă acesta, înainte de a părăsi sediul instituţiei medicale clujene: „Acest lucru nu poate rămâne aşa! Ca urmare o să rezolv problema cu stomatologul şi o să-l determin pe individ până la urmă să plătească, fiindcă în locul meu putea să-i cadă victimă oricine, o femeie sau chiar şi un copil”!

Cei doi dinţi ai lui Ilie Bălan, scoşi de insul certăteţ din magazin

 

„În urma incidentului poliţia s-a sesizat din oficiu pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Iar după ce victima va aduce certificatul medico-legal se va stabili încadrarea juridică a faptei”, au declarat, pentru Gazeta de Cluj, reprezentanţii I.P.J.Cluj.

3 COMENTARII

  1. Alaltăieri, la -23,am vazut niste cai care găseau iarbă sub zăpada înghețată. Ma imaginam si pe noi scormonind pe sub zapada dupa frunze De fapt si gainile găsesc ceva de ciugulit pe sub zapada si se oua de numa in ciuda frigului, asa ca primavara nu e departe:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here