Aproape 100 de persoane au murit după ce vulcanul Fuego a erupt în Guatemala. Situat la 35 de kilometri de capitala Ciudad de Guatemala, vulcanul a aruncat lavă şi cenuşă asupra unei zone extinse.

Căutările persoanelor dispărute în jurul vulcanului Fuego din Guatemala au fost îngreunate de noi explozii şi scurgeri de lavă, la trei zile după erupţia spectaculoasă care s-a soldat cu cel puţin 99 de morţi şi 200 de dispăruţi, potrivit unui nou bilanţ, scrie Agerpres.

Protecţia civilă din Guatemala a anunţat, luni, bilanţul provizoriu în urma tragediei. Mii de persoane au fost evacuate.

Cu o înălţime de 3.763 de metri, Vulcanul Fuego (Vulcanul Foc, în spaniolă) se află la 35 de kilometri de capitală.

Aeroportul internaţional din Ciudad de Guatemala a fost închis temporar din cauza cantităţii mari de cenuşă vulcanică aflată în aer. Armata a fost mobilizată ca, împreună cu personalul aeroportului, să cureţe pistele în vederea reluării traficului aerian.

Erupţia a afectate localităţile rurale din apropierea vulcanului şi oraşul colonial Antigua, cea mai importantă destinaţie turistică din Guatemala.

Potrivit sursei citate, 1,7 milioane de persoane sunt afectate în diferite grade de această catastrofă, a precizat Protecţia civilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here