Ervin Molnar, fost șef la Apele Române, ar fi anchetat de poliție pentru că s-a racordat ilegal la rețeaua de curent electric.

IPJ Mureș a confirmat astăzi, pentru Bugetul.ro, că Ervin Molnar, fost șef la Apele Române, apare într-un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice”. Trebuie precizat că, potrivit IPJ Mureș, deocamdată polițiștii efectuează cercetări „in rem”, adică cu privire la faptă, urmând ca, ulterior, dacă Parchetul va hotărî, să se treacă la cercetarea „in personam” – cu privire la persoană. Contactat de Bugetul.ro luni, 14 iunie, și întrebat dacă este adevărat că angajații Electrica au descoperit, la un control, că este racordat ilegal la curent trifazic, Ervin Molnar ne-a infirmat această informație și a început să râdă.

„Nu (n.r. – râde!). Nu, domnule, fiți serios, nici pomenelă! Dar cine scoate asemenea aberații? Cine v-a dat asemenea informații, asemenea aberații? Doamne, iartă-mă! Cum să fiu racordat? Eu trăiesc într-un cartier civilizat, cu oameni normali, nu trăiesc în altă parte”, a declarat luni Ervin Molnar.

„Eu am înțeles că cineva îmi vrea răul și îmi caută nod în papură, dar așa ceva este cam prea mult”, a precizat fostul șef de la Apele Române.

Răspunsul primit de la IPJ Mureș: 

„La nivelul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Miercurea Nirajului din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, se află înregistrat un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice”, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 123/2012 a energiei electrice și gazelor naturale, în cadrul căruia polițiștii efectuează cercetări „in rem” (asupra faptei), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în vederea stabilirii situației de fapt, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă”, este răspunsul dat de IPJ Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here