Persoane care își desfășoară activitatea în cadrul unor unități, operatori economici cu risc ridicat de infectare al personalului propriu și al persoanelor deservite, din următoarele domenii de activitate:
- lucrătorii din Industria extractivă,
- lucrătorii din Industria prelucrătoare
- lucrătorii din Hoteluri și restaurante
- lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte
activități de înfrumusețare - lucrătorii din domeniul spectacole, activități culturale și recreative
- lucrătorii din sistemul financiar, bancar și din domeniul asigurărilor, cu precădere a celor care au contacte directe cu publicul și a celor care prestează servicii esențiale de plăți, administrare cont și investiții și operează infrastructuri critice naționale, precum și personalul critic de suport al acestora;
- persoanele cazate în centrele regionale de proceduri și cazare ale solicitanților de azil aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări.
- persoanele cazate în centrele pentru cazarea străinilor luați în custodie publică aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări.
- persoane private de libertate;
- persoane care asigură infrastructura de comunicații;
- lucrătorii din domeniul muzeal și al colecțiilor publice;
- lucrătorii din biblioteci.
- populația adultă, alte categorii decât cele prevăzute anterior
- populația pediatrică, în funcție de evoluția epidemiologică și de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani, conform documentului oficial.
Pentru etapele a II-a şi a III-a, vaccinarea se va organiza prin centre de vaccinare fixe şi mobile, echipe mobile, reţeaua de medicină de familie, centre drive-through.
Pentru eficientizarea procesului de vaccinare, evitarea supraaglomerării sau a sacrificării dozelor de vaccin, vaccinarea se va face prin programare electronică,
telefonică sau prin intermediul medicului de familie, datele fiind colectate într-o platformă unică.
809 reacții adverse în urma vaccinării în România