Desi înca Marius Nicoara este presedinte al CJ, din punctul de vedere al oamenilor politici, anul 2008 va fi unul fara Nicoara la conducerea acestei institutii. Fiecare partid politic si-a desemnat candidatul pentru alegerile din 2008, cu speranta ca „alesul lor” va câstiga. Cu o saptamâna înaintea alegerilor, fiecare dintre candidatii la sefia Consiliului Judetean sustin ca au sanse mari sa câstige alegerile.  

Încrezator în propriile forte si sigur pe sine, Alin Tise, liderul PD-L este convis ca el va câstiga alegerile fara dar si poate: “Eu voi fi câstigatorul. Presedintele trebuie sa apere interesele tuturor nu doar interesele personale sau cele de interes politic”. Tise crede ca va fi votat de catre toti cei care doresc o schimbare în acest judet: “Pentru a fi votat conteaza ceea ce spunem si credibilitatea persoanelor ce candideaza, de asemenea si a partidelor”. Candidatul PD-L Cluj declara ca  a dovedit pâna acum ca interesul sau nu este acela de a fura sau de a se îmbogatii din banii statului, ci rolul sau este de a veni în fata clujenilor cu ceea ce au facut pâna acum pentru oameni. Nici liderul PSD Cluj, Vasile Soporan nu are nici o îndoiala ca el va fi câstigatorul functiei de presedinte al CJ: “Eu voi câstiga. Nu am nici o îndoiala”. Acesta declara ca are proiecte bune si o alta conceptie asupra dezvoltarii acestui judet. Întrebat de catre cine va fi votat pe 1 iunie, Soporan a pus pe primul loc studentii: “Sunt singurul profesor dintr-un centru universitar care candideaza la CJ. Cred ca în primul rând studentii ma vor vota, tinerii, oamenii din zona rurala si din municipiul Cluj”. Acesta considera publicitatea în campania electorala ca fiind importanta atât la noi cât si în lume, deoarece este o modalitate de a face cunoscut atât proiectele candidatilor cât si candidatul.

Nicoara “cenzurat prin vot”

Razvan Ursutiu, liderul UPSC Cluj, sustine ca în cazul în care nu va câstiga sefia Consiliului, spera ca “alesul” va fi unul din familia populara. Mai mult, Ursutiu si-a declarat convingerea ca noul presedinte al CJ va fi din nou Nicoara: “Nu cred ca va câstiga Nicoara. Cred ca electoratul este constient ca e condus de un grup de interese, iar cetateanul îl va cenzura prin vot”. Candidatul UPSC Cluj crede ca voturile le va primi de la oameni de peste 50 de ani din mediul rural, iar din mediul urban de la persoane sub 35 de ani. Totusi, o alianta cu alte partide nu îl tenteaza, probabil doar în turul al doilea la alegerile pentru Primaria municipiului Cluj-Napoca si doar cu partide din familiile populare. Candidatul PNG Cluj, Pompiliu Manea îsi va sustine doar partidul sau si pe nimeni altcineva. Are îndoieli ca Marius Nicoara va câstiga din nou alegerile: “Pentru a-si îndeplini promisiunile pe care le-a facut acum patru ani, Nicoara ar mai trebui sa stea înca 4×4 ani ca sa le si respecte”. “Nicoara a facut promisiuni care sunt doar vise”, a continuat liderul PNG Cluj. Manea ar dori ca PNG-ul sa fie votat de catre oamenii de la tara, batrâni, pensionari, oameni credinciosi, deoarece vor sa faca o economie sateasca, însa este convins ca situatia economica a tarii se poate redresa prin privatizare. Totusi, are o singura dorinta: “Cine va ajunge în Consiliul Judetean sa faca totul pentru acest judet. Asa sa ne ajute Dumnezeu”!

Stiu pe cine voi sustine

Decebal Manole Bogdan, liderul PC Cluj, crede ca cel care va avea proiectele cele mai bune pentru clujeni va câstiga presedintia CJ. El considera ca toata lumea are sanse de câstig. “Gândesc pentru om si nu pentru interes, afaceri sau bani. Gândesc pentru clujeni si am proiecte pentru acestia”, declara candidatul PC Cluj. Radu Sîrbu, candidatul PNTCD Cluj considera ca lupta este strânsa între candidati si e greu de precizat cine va câstiga. Sârbu declara ca politica e pe interese, dar totusi spera ca va fi votat de catre toti simpatizantii PNTCD Cluj.

Beatrice Golondzac

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here