Președintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a fost prezent la Cluj-Napoca, miercuri seară, unde a susținut declarații privind susținerea Guvernului desemnat, condus de Ludovic Orban.

Liderul PMP și-a început discursul cu o rememorare a incidentului de la Colectiv, care a avut loc acum patru ani, precizând totodată că, în opinia sa, țara încă nu este pregătită să gestioneze un astfel de incident.

Vreau să imi exprim încă odată compasiunea față de persoanele care au avut loc acum patru ani. Din păcate, incidentul de la Colectiv încă lasă urme adânci în societatea românească ți ceea ce mi se pare cel mai grav este că aproape nu am învătat nimic din acest moment dramatic. Dacă s-ar întampla din nou un asemenea incident grav, tare mă tem că statul român nu este pregătit să gestioneze un acest fel de criză”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

Astfel, Tomac a declarat că, în cadrul întâlnirile cu Ludovic Orban, i-a condiționat votul PMP, cerându-i să ia în considerare probleme sistemului sanitar din România.

Statul român, în continuare nu este pregătit. Tocmai de aceea, Guvernul viitor sper să aibă curajul, cel puțin în perioada aceasta de an de zile, să iasă din această logică în care sănătatea este pur ți simplu captivă în mâinile unor interese care nu au nicio legătură cu nevoile cetățenilor. În România mor anual cel puțin 60.000 de oameni, de boli care pot fi tratate. I-am spus aceste lucruri și premierului desemnat, Ludovic Orban, în întâlnirile pe care le-am avut, și am condiționat votul pe care îl vor da colegii mei la investirea Guvernului, de săptămâna viitoare”, a mai spus președintele PMP.

Altă doleanță a acestuia față de următorul Cabinet a fost de a dezvolata o strategie pentru extinderea rețelei de gaz în mediul rural din România.

Cred de asemenea că viitorul cabinet are obligația ca, într-un termen cât mai scurt, să dezvolte o strategie prin care să convingem Comisia Europeană, ca în exercițiul bugetar viitor să putem utiliza o parte a fondurilor alocate României pentru proiecte ce țin de extinderea rețelei de gaze către cetățeni. În comparație cu alte state vecine nou, vecine nouă și nu numaai, care nu au aceleași resurse pe care le avem noi, dar care totuși au reușit să își extindă aceste rețele de gaze către populație, către gospodării, în proporție de 85-90%. În România, acest procent este doar de aproximativ 32%, la ora actuală”, a mei declarat Eugen Tomac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.