Europarlamentari PNL Siegfried Mureşan și Rareș Bogdan sar în apărarea judecătorului clujean Cristi Danileț, exclus din magistratură.

Mureșan afirmă că decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a-l exclude pe jucătorul Cristi Danileţ din magistratură este nejustificată. „(…) mai ales argumentul, mi se pare un pretext, este un argument slab şi nu are nicio legătură cu modul în care domnia sa şi-a îndeplinit misiunea, s-a achitat de sarcinile de serviciu”, arată Mureşan.

Siegfried Mureşan a declarat la RFI că el consideră de neînţeles decizia CSM de a-l exclude pe judecătorul Cristi Danileţ din magistratură.

„Inacceptabil şi nejustificat. Nu mi se pare justificat în nici un fel gestul făcut ieri împotriva judecătorului Cristian Danileţ, mai ales argumentul, mi se pare un pretext, este un argument slab şi nu are nicio legătură cu modul în care domnia sa şi-a îndeplinit misiunea, s-a achitat de sarcinile de serviciu”, a susţinut el.

În opinia sa, „faptul că a postat două filme pe o reţea de socializare, care nu aduc în nici un fel prejudicii modului în care domnia sa îşi face munca de magistrat, două filme care nu au nici un caracter care să ducă la vătămarea justiţiei sau chiar a judecătorului Cristian Danileţ, faptul că aceste două filme au fost folosite ca pretext pentru excluderea domniei sale din magistratură este de neînţeles, este inacceptabil. Mă bucur că domnia sa a făcut recurs”.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că excluderea lui Cristi Danileț din magistratură reprezintă „o rușine”.

„Excluderea judecătorului Cristi Danileț, un luptător neobosit pentru independența justiției, din magistratură, reprezintă o palmă peste față dată tuturor celor care militează pentru libertate și stat de drept.

Cum se simt mii de magistrați onești când unul dinte ei plătește pentru curajul de a fi liber? Reforma din sânul magistraturii, datoria mai presus de orice, educația civică a elevilor și dezideratul unei justiții oarbe, deci drepte sunt cauze asumate de Cristi Danileț și datorii ale oricărui profesionist aflat în slujba dreptății.

Motivul excluderii lui Cristi Danileț din magistratură este o rușine”, a spus Rareș Bogdan.

Consiliul Superior al Magstraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ pentru „manifestări pe reţelele de socializare”. Judecătorul precizează că sancţiunea i-a fost aplicată pentru filmuleţe publicate pe TikTok.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here