Elan Schwartzenberg, unul dintre foștii patroni ai Realitatea TV, a făcut o plângere penală împotriva europarlamentarului clujean Rareș Bogdan, pe care îl acuză de delapidare și fals în declarații.

„În urmă cu doi ani, unul dintre clienții mei a făcut plăngere penală contra lui Rareș Bogdan, pentru delapidare și fals în declarații. În urmă cu o lună, Parchetul de pe lângă ÎCCJ a emis o ordonanță prin care clasează plângerea în privința delapidării (s-a considerat că acuzatul „nu a avut calitatea de gestionar de drept sau de fapt al sumelor cuvenite Realitatea Media ca fiind încasate din contractele de publictate”). Pentru acuzațiile de fals s-a considerat că faptele există, dar că nu sunt atât de grave încât să se justifice cheltuielile generate de derularea procesului penal, în raport de eventualele sancțiuni aplicate (mișto motivare …), astfel că procurorul a dispus renunțarea la urmărirea penală și trimiterea dosarului în camera preliminară, pentru confirmarea sau infirmarea acestei dispoziții. Dacă judecătorul confirmă, Rareș Bogdan scapă de urmărirea penală, chiar dacă procurorul a constatat negru pe alb că falsul există*. Dacă, dimpotrivă, judecătorul infirmă soluția procurorului, atunci acuzatul devine „penal în funcții publice”, în sensul campaniei pe care a susținut-o cu atâta ardoare, de pe valul protestelor haștagrezist.

Termenul în camera preliminară este mâine, ora 9, camera P 8, complet c32 cp, la secția penală a ÎCCJ.

*se mai întîmplă și la case mai mari – Christine Lagarde, actuala șefă a BCE și fost șefă a FMI, găsită vinovată pentru neglijență în serviciu de justiția franceză, a scăpat de pedeapsa penală și de decăderea din dreptul de a tipări trilioane de euro anual, care să ne facă nouă praf salariile, în aceași manieră; dar, desigur, la acești progresești, mari luptători anti-corupție, care se iau la trântă cu „penalii”, se poate, că doar nu sunt Dragnea sau altă ciumă roșie”, a scris Gheorghe Piperea, reprezentantul lui Schwartzenberg pe pagina lui de Facebook.

Rareș Bogdan nu a răspuns apelurilor Gazeta de Cluj, dar a transmis că va oferi un punct de vedere în cursul zilei de azi.

2 COMENTARII

  1. Imaculator.Don ‘Batistuta” ?! Ce Nestire vine de la Cluuj ! In fraza ultima l-ati botezat ‘Rarel” !Intentionat ??? Mai potrivit,’Rarisim „specimen.

  2. o poveste slăbuță…pentru fundul lui…dar oare ce se mai aude de dosarul penal de la Cluj prin care tov. parlamentar planetar colecta mita „legală” pentru un alt tov de la PNL, Alinut a lui Tișe. În acest dosar se vorbește de milioane de euro. Ce se mai știe de UPSOM Ocna Mureș, firma falimentată și vândută de tatăl lui Rareș, combinația cu turcii, cu Bene și Ioan Rus, demolatorii, cei care au ajuns proprietari la zeci de hoteluri si fabrici din Romania, inclusiv Continental din Cluj…iar nevestele noastre erau curve, in viziunea lor…așteptăm…cu glonțul pe țeavă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here