Europarlamentarul Daniel Buda a reacționat după declarațiile liderului UDMR Cluj, Csoma Botond, care au generat un scandal doar cu câteva zile înainte de Ziua Națională a României.

Deputatul clujean a spus, printre altele, că „liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc, şi acest lucru s-a reflectat şi în textul Declaraţiei de la Alba Iulia”.

Daniel Buda, președintele PNL Cluj, a comentat, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) afirmațiile făcute de Csoma Botond.

„Aș vrea să calific declarația ca fiind total neinspirată și profund desprinsă de realitățile în care trăim astăzi. Îi rog pe colegii care vor mai comenta astfel de declarații să nu o facă de o manieră în care să reaprindem asemenea discuții care nu fac bine, mai ales că ne aflăm în proximitatea unui conflict armat în Ucraina.

Mi-e greu să înțeleg ce l-a îndemnat în luptă pe colegul meu Botond, care este un om echilibrat și nu m-aș fi așteptat de la el la astfel de declarații. De-a lungul timpului s-a tot încercat să se discute într-o formă sau alta pe marginea a ceea ce înseamnă statutul minorităților naționale.

Vreau să spun că nicăieri în lume, minoritățile naționale nu se bucură de atât de multe drepturi ca cele din România. Mai mult, țara noastră a fost dată ca și exemplu în diverse manifestări publice în ceea ce înseamnă respectarea drepturilor minorităților naționale”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

„Dacă ne uităm la Cluj vom vedea că minoritățile naționale au acces la ceea ce înseamnă învățământ în limba lor maternă, fie că discutăm de maghiară, de germană sau de alte limbi. Avem inclusiv în limba romani. La Cluj, în România, nu putem discuta sub nicio formă de măcar o adiere de vânt care să pună sub semnul întrebării drepturile minorităților naționale”, a mai adăugat Buda, scrie Zcj.ro.

Citește și: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului

2 COMENTARII

  1. Poate ne uitam mai atent cine a pus după 50 de ani prefect ungur la Cluj ca sa avem exact filmul trădării ….Cine Creează tensiuni în Transilvania?????du-te și număra-ti baniii în continuare!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here