Membrii grupului infracţional sunt suspectaţi că, în perioada 2010 – 2011, ar fi emis facturi fictive, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, pentru justificarea unor operaţiuni cu materiale feroase şi neferoase, banii fiind însuşiţi de către aceştia. Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 2.000.000 de euro.

Acţiunea pentru destructurarea grupării infracţionale specializate în infracţiuni economice este desfăşurată de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, din cadrul BCCO Craiova şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj.

Sunt efectuate 27 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj (24), Hunedoara (2) şi Mehedinţi (1) şi sunt puse în executare 30 de mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La acţiune participă şi poliţişti ai Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi Mehedinţi, ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Gorj şi Brigăzii Mobile de Jandarmi ‘Fraţii Buzeşti’ Craiova.

La finalizarea acţiunii, persoanele identificate urmează să fie conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale corespunzătoare.

Faţă de membrii grupului infracţional organizat se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT efectuează miercuri 27 de percheziţii în judeţele Gorj, Hunedoara şi Mehedinţi la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, în acest caz prejudiciul cauzat prin comiterea de infracţiuni fiind estimat la aproximativ 9.300.000 de lei, informează IGPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here