Poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice fac marţi 6 percheziţii, în Bucureşti şi Constanţa, la mai multe persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 2.500.000 e lei. Potrivit unor surse, cei vizați, prin firmele lor, obțineau contracte licitate de Primăria Sectorului 4, iar încasările le treceau printr-un lanț de firme fantomă, pentru a nu plăti taxe la stat.

Comunicatul Poliției Române 

„La această oră, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează 6 percheziții, în București și Constanța, la mai multe persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 2.500.000 de lei, prin infracțiuni economice.

La data de 20 octombrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale efectuează 6 percheziții domiciliare, în București (4) și Constanța (2) și pun în aplicare 5 mandate de aducere.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală, cu prejudiciul de peste 2.500.000 de lei, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Din materialul probator administrat până în prezent au rezultat indicii că persoanele cercetate ar fi constituit un circuit format din mai multe societăți comerciale, o parte dintre acestea de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la plata T.V.A.-ului și a impozitului pe profit.

Sumele de bani ar fi provenit din activități economice concentrate în jurul unor licitații privind lucrări de reabilitare, modernizare și amenajare a unor obiective deținute de o instituție.

Persoanele cercetate vor fi conduse la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală.”

Cinci persoane vor fi duse cu mandat la sediul GPR pentru audieri. Printre cei vizați sunt și doi foști directori în cadrul Administrației Domeniului Public și Privat Sector 4 și Direcția pentru Protecția Copilului Sector 4, conform surselor G4Media.ro.

Sursa: G4Media

1 COMENTARIU

  1. Investigarea Criminalităţii Economice e piesa de TEATRU preșcolar, dacă bani dați sub acoperire credite neperformante, ajung unități locative ce pot fi vândute sub valoarea construcției cu diferențe nedeclarate pentru spălări de banii în suveica imobiliară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here