Un clujean ne-a semnalat faptul că în fața Iulius Mall, lângă sensul giratoriu, firma de pază Dasko Security SRL, la cererea administrației centrului comercial, în mod abuziv blochează roțile mașinilor aflate în parcare. Taxa de deblocare este 100 lei, taxă despre care clujeanul spune că este nelegală.

”Semnalez ca ieri  31 ian 2020 in sensul giratoriu din fata centrului comercial  Iulius Mall (fiind domeniu public), mi-a fost blocata roata masinii de catre angajatii firmei de paza Dasko srl, fiindu-mi solicitata o taxa de deblocare de 100 ron. Refuzand plata acestei taxe ilegale am solicitat la 112 Poliitia care dupa 35 min a sosit s ia cerut deblocarea rotii imediat, pe motiv de nelegalitate, aceasta fiind considerata infractiune conf art 253 alin 1 Cod Penal. Firma Dasko srl a actionat pe baza unui contract cu Iulius Mall si a unui Regulament intern cu prevederi ce incalca legea.


Pana la venirea politiei angajatii firmei Dasko cat si managerul au refuzat sa deblocheze roata daca nu achit taxa de 100ron, chiar daca le-am atras atentia ca nu au dreptul sa amendeze sau sa blocheze un bun al altuia fiind pasibili de o plangere penala. 


Au mentionatca ei sunt „agenti constatatori” autorizati de Politie si Primarie si ca pot amenda pe oricine. La sosirea politiei deblocarea s-a efectuat pe loc fara taxa sau vreo amenda si s-a sugerat depunerea unei plangeri penale pt imobilizarea unui bun personal in mod ilegal si perceperea de taxe fara drept.


Fiind de interes general consider ca trebuie adusa la cunostinta publicului pt a stopa astfel de infractiuni comise de  centrele comerciale cu acordul tacit al Primariei.
Mentionez ca doar politia conform OUG 195/2002 poate aplica amenzi cu privire la modul de parcare sau circulatia auto”, a povestit bărbatul pentru Gazeta de Cluj.

Cazuri asemănătoare se întâmplă în toată țara, unde primăriile în cauză au avertizat că practica firmelor de pază care intervin pentru blocarea roților la mașinile care staționează în anumite parcări din supermarketuri este ilegală, legea interzicându-i firmei de pază să blocheze roțile.

Spre exemplu, Primăria Timișoara spune că ” în conformitate cu prevederile Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002, singura societate comercială autorizată de Primăria Municipiului Timişoara să realizeze serviciul de blocare sau ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor numai în prezenţa personalului din cadrul Poliţiei Rutiere este Societatea Drumuri Municipale Timişoara SA”.

Iulian Dascălu are ”armată proprie

În anul 2018, omul de afaceri Iulian Dascălu, proprietar al dezvoltatorului imobiliar Iulius, a preluat integral în proprietate o firmă de pază și protecție, care supraveghează, printre altele, și clădiri ale acestuia, după ce inițial a cumpărat doar un pachet de 9% din acțiuni. Din totalul participației, un pachet de 50% a fost preluat direct de Dascălu, iar alte 50% au fost preluate de compania Iulius.

Firma de pază în acționariatul căreia a intrat Iulian Dascălu, Dasko Security, operează din 2011.

2 COMENTARII

  1. Stefan Cara ,lucrează la firma Dasko ,din Timisoara si este cel mai prost angajat din toata forma.(Iulius Mall)
    Este cel mai rau coleg si plin de datorii
    Nu merită să lucreze în asa firma
    Face multe dar nimeni nu le stie si felul cum vb despre colegi si setul lui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here