Gazeta de Cluj a intrat exclusiv în posesia soluției în cazul avocatului Robert Roșu, care a fost achitat: Înalta Curte de Casație și Justiție a desființat decizia inițială: „desființează în parte decizia atacată numai în ceea ce-l privește pe avocatul Robert Roșu Mihăiță, și în rejudecare”.

„Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Roşu Robert Mihăiţă. Desfiinţează, în parte, decizia atacată, numai în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Roşu Robert Mihăiţă şi, în rejudecare (…) achită pe inculpatul Roşu Robert Mihăiţă pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi, respectiv, a infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

Anulează formele de executare emise în baza deciziei penale nr. 382/A din data de 17 decembrie 2020, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală şi dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Roşu Robert Mihăiţă, dacă nu este arestat în altă cauză. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23 noiembrie 2021″, conform deciziei Curții.

Robert Roșu fusese condamnat de către Curtea de Apel Brașov la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul Ferma Băneasa. La acel moment, sute de avocați au protestat împotriva deciziei, luând naștere și mișcarea „JeSuisRobert”. Cazul a fost atât de scandalos, încât a intervenit și cea mai mare asociație profesională de avocați din lume, American Bar Association, care a reacționat la această situație, susținând că autoritățile române ar trebui să respecte drepturile profesiei de avocat.

Acum, avocatul se poate bucura de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here