Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Cluj își vor conduce anchetele dintr-un nou sediu, cel vechi fiind impropriu compartimentat, iar multe spații nu vor mai putea fi folosite.

DIICOT plătea lunar pentru sediul de pe strada Cireșilor nr. 77, cu o suprafață de 689 mp, 5.000 de euro, iar în urma vizionării a mai mult de 15 spații destinate închirierii, noul sediu a fost mutat pe strada Gheorghe Marinescu nr. 31, cu o suprafață de 625 mp, cu 64 de metri pătrați mai puțin.

În urma cererii făcute de către Gazeta de Cluj, DIICOT a precizat că noua chirie de pe strada Gheorghe Marinescu este de 7.000 de euro, cu 2.000 de euro mai mult față de cea veche.

Necesitatea închirierii unui nou spațiu în vederea utilizării ca sediu al DIICOT- Serviciul Teritorial Cluj a fost generată de faptul că sediul din strada Cireșilor nr. 77, deși avea o suprafață utilă de 689 mp, era impropriu compartimentat, astfel încât multe dintre spații nu puteau fi folosite.

Menționăm faptul că, anterior încheierii noului contract de închiriere pentru sediul DIICOT au fost transmise solicitări Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și Ministerului Apărării Naționale în vederea atribuirii unui spațiu cu destinația de birouri în Cluj-Napoca.

Primăria a comunicat faptul că nu deține un astfe de spațiu și Ministerul Apărării Naționale nu a soluționat pozitiv solicitarea noastră până la acest moment.

Noul sediu a fost identificat după vizionarea a mai mult de 15 spații destinate închirierii, imobilul din strada Gheorghe Marinescu nr. 31 fiind considerat adecvat întrucât spațiul de 625 mp este reprezentat de o clădire nouă, de formă regulată, compartimentată corespunzător necesităților actuale ale DIICOT Cluj ( spații proprii pentru păstrarea tuturor tipurilor de documente, spații pentru primirea publicului, locuri de parcare).

În ceea ce privește costurile aferente închirierii unui sediu destinat DIICOT Cluj, pentru sediul din strada Cireșilor nr 77 a fost plătită o chirie lunară de 5.000 de euro pentru un spațiu în suprafață de 689 mp.

Pentru sediul din strada Gheorghe Marinescu nr. 31 se plătește o chirie lunară de 7000 de euro pentru un spațiu în suprafață de 625 mp”, se arată în răspunsul oferit de DIICOT.

Citește și: Cultură de canabis amenajată pe 60.000 metri pătrați descoperită de DIICOT

1 COMENTARIU

  1. Si igiena lasa de dorit in sediul de pe strada Ciresilor. La demisolul unde sunt inghesuiti justitiabili, avocati si politisti BCCO cred ca nu s-a facut curatenie din cretacic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here