Mai mulți angajați la stat primesc bani pentru chirie, iar Gazeta de Cluj a prezentat în două materiale mai multe instituții care oferă o asemenea „binecuvântare”, conform legii, angajaților lor.

Astăzi o să vorbim despre Curtea de Apel Cluj și numărul de angajați care primesc, lună de lună, bani pentru a-și plăti cheltuielile în ceea ce ce privește chiria.

Curtea de Apel Cluj are un număr de 162 de angajați, iar persoanele care beneficiază de decontarea chiriei este de 32. De asemenea, valoarea brută a salariilor lunii noiembrie a fost de 2,6 milioane de lei, din care s-au reținut obligațiile salariaților față de stat, contribuția la Asigurările Sociale, contribuția la Casa de Asigurări de Sănătate 10% și impozit 10%.

Reamintim că și la Tribunalul Cluj, la nivelul instituției și a instanțelor judecătorești din aria sa de competență, a fost înregistrat un număr total de 100 de cereri de decontare a contravalorii chiriei. 

Judecătorii şi procurorii au dreptul la închirierea locuinţelor de serviciu. Locuinţele de serviciu aflate în proprietatea sau administrarea Ministerului Justiţiei şi unităţilor subordonate, precum şi cele aflate în proprietatea sau în administrarea Ministerului Public nu pot fi cumpărate de judecători, procurori sau orice alţi salariaţi ai acestor instituţii.

Cu toate acestea, începând din 2023, Guvernul vrea să mențină compensațiile lunare pentru chirie oferite militarilor și polițiștilor la nivelul lunii decembrie 2022. În aceeași categorie intră și indemnizația de hrană, rentele viagere și indemnizațiile de merit care vor fi înghețate la nivelul de anul acesta. Chiar dacă, din 1 ianuarie intră în vigoare o serie de majorări ale veniturilor multor categorii de bugetari, Guvernul a decis să strângă cureaua și să intervină asupra beneficiilor de care unii angajați de la stat se bucură. 

Citește și: Sute de angajați de la instituțiile și autoritățile publice din Cluj-Napoca primesc bani de la stat pentru plata chiriilor (II)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here