Tribunalul Cluj a admis ieri, in parte, contestatia formulat de medicul Pop Teofil, directorul clinicii Interservisan, in dosarul in care Bizo Costea Marinela cere incepere urmăririi sale penale pentru infractiunea de ucidere din culpa. Instanta a trimis cauza, spre rejudecare, la  judecatorul de camera preliminara. Din incheierea penala a Judecătorie Cluj-Napoca s-a mentinut solutia de admitere a plangerii si de punere in miscare a actiunii penale. ” În temeiul art.341 al.10 lit.b C.pr.pen. admite contestaţia formulată de către inculpatul P.T.,împotriva încheierii penale din 16.04.2014 a Judecătoriei Cluj-Napoca, pronunţată în dosarul nr.513/211/2014, pe care o desfiinţează în parte, ca urmare a constatării nulităţii absolute parţiale a acestei încheieri, cu privire la soluţia de verificare a legalităţii administrării probelor şi a actelor de urmărire penală şi trimite cauza spre rejudecare judecătorului de cameră preliminară, pentru a urma procedura descrisă de art.342-346 C.pr.pen. Menţine soluţia de admitere a plângerii şi de punere în mişcare a acţiunii penale. ”, se arata in Hotarea  227/2014 din 24 neoiembreie 2014 a Tribunalului Cluj. 

Medicul Teofil Pop, director general al Centrului Medical Interservisan, a fost pus sub urmărire penală prin dispoziţia magistraţilor Judecătoriei Cluj-Napoca pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Constantin Costea, pacient al lui Teofil Pop a murit în urma unei meningite  declanşată de o manevră eronată în timpul unei intervenţii chirurgicale pentru scoaterea polipilor. Costea Bizo Marinela, fiicele pacientului  au reuşit să obţină începerea urmăririi penale împotriva lui Teofil Pop, existenţa unui act de malpraxis fiind demonstrată de expertiza medicală.

Poliţiştii clujeni l-au cercetat pe Teofil Pop, în urma plângerilor făcute de fiicele celui decedat, pentru ucidere din culpă, dar Parchetul nu putea continua investigaţiile din cauza lipsei expertizelor de la Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj.  Ca urmare, în prima fază procurorii au respins solicitarea de începere a acţiunii penale împotriva medicului, arătând că nu se poate face o legătură directă între operaţie şi decesul pacientului, dar o nouă expertiza medico-legală a demonstrat că  decesul s-a datorat manoperei medicale eronate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.