Cristian Duicu, directorul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor(ANSVSA), a fost arestat de magistrati pentru fapte care pun in pericol siguranta nationala, respectiv posibilitatea Romaniei de a continua exporturile de carne in Uniunea Europeana. Informatia va este prezentata in exclusivitate de gazetadecluj.ro. Nicolae Pivariu, seful DSV Cluj, este pus sub control judiciar in acelasi dosar. Procurorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie(PICCJ) instrumenteaza acest dosar dupa ce procurorii de la Parchetul Bistrita au dat neinceperea urmaririi penale in cadrul aceleiasi spete. Conform unor surse din cadrul PICCJ mai multi sefi ai DSV din zona de Nord-Vest sunt cercetati in acelasi dosar. Procurorii cerceteaza faptul ca sefii de la ANSVSA au falsificat niste documente legate de starea de sanatate ale unor vite, care au fost exportate in Uniunea Europeana, iar acest lucru ar putea pune in pericol exporturile de vita ale Romaniei in UE.

Spre deosebire de mass-media romaneasca ne informam corect cititorii cu privire la prelungirea mandatului a inculpatului Duicu Cristian Ionel in speta falsificarii documentelor privind boala vacii nebune pe exporturi de carne in Uniunea Europeana. Fapta inculpatului si a acolitilor sai pun in pericol deosebit exporturile de vita ale Romaniei in Uniunea Europeana, asupra tarii noastre putandu-se declansa actiunea de infringement. Inca un caz in care lacomia persoanala submineaza economia nationala.

„În temeiul dispoziţiile art. 226 C.pr.pen rap. la art. 202 C. pr. pen. şi art. 223 alin. 2 C.pr.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lângă ÎCCJ – Sec?ia de urmărire penală ?i criminalistică. Dispune arestarea preventivă a inculpatului DUICU CRISTIAN IOAN – pentru o perioada de 30 de zile (cu începere de la data de 31 oct. 2014, mandatul fiind valabil până la data de 29 nov. 2014 inclusiv). Emite mandatul de arestare preventivă nr. 85/UP/2014. În baza art.275 alin.3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de consiliu azi, 31 oct. 2014, ora 00,50”, arata magistratii de la Judecatoria Sectorului 5 din Bucuresti privind arestarea la sfarsitul lunii octombrie a lui Cristian Duicu.

Cristian Duicu a mai primit astazi inca 30 de zile de la aceeasi magistrati. Pe de alta parte, Nicolae Pivariu, seful DSV Cluj, cercetat si in mafia carnii, este sub control judiciar in aceasta speta.

În temeiul dispoziţiile art. 213 C.pr.pen rap. la art. 202 C. pr. pen., respinge, ca nefondată, plângerea formulată de către inculpatul PIVARIU NICOLAE MARINEL împotriva ordonanţei din data de 04.11.2014 emisă în dup nr. 503/P/2014 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ – Sec?ia de urmărire penală ?i criminalistică, prin care s-a luat împotriva sa măsura controlului judiciar. În baza art.275 alin. 2 C. proc. pen., obligă inculpatul la plata la plata către stat a sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare (se vor achita la oficiile poştale in contul RO16TREZ7035032XXX005227, cod fiscal 434063323, deschis la Trezoreria sectorului 3). Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare„, arata magistratii bucuresteni.

Citeste pe aceeasi team si:

 

Vezi declaratia de avere a lui Duicu Cristian Ioan:

DUICU CRISTIAN IOAN_declaratie de avere

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here