Medicii Compartimentului de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arși în cadrul SCJU Cluj-Napoca și-au depus demisiile. Aceștia au notificat conducerea unității medicale deciziile unilaterale de încetare a contractelor individuale de muncă privind efectuarea de gărzi la domiciliu, fără preaviz, pentru neîndeplinirea de către angajator a obligațiilor asumate prin contractul individual de muncă, după ce Claudia Gherman a refuzat să ia în considerare solicitările medicilor depuse la începutul lunii prin care cereau rezilierea contractului de gărzi la domiciliu începând cu 1 decembrie 2021.

Printre medicii clujeni care au trimis astfel de notificări se numără Fodor Lucian, medic primar și coordonator al Compartimentului de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arși în cadrul SCJU Cluj-Napoca, Dr. Yusef Sallum, Dr. Ioana Tichil, Dr. Mihai Alexandru Motora, Dr. Lavinia-Iulia Lasca, Dr. Marius Dumitru Chirilă și Dr. Raluca Laura Sobec.

Decizia medicilor a fost luată pe fondul ignoranței drepturilor și intereselor medicilor prevăzute în contractul individual de muncă, dar și din cauză că medicii specialiști nu au avut voie să se înscrie la concurs pe post.

Compartimentului de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arși în cadrul SCJU Cluj-Napoca a notificat și sindicatul Solidaritatea Cluj-Napoca, prin care solicită suspendarea organizării concursurilor pentru posturile de medic primar care au generat conflictul și reluarea întregii proceduri.

Citește și: 

Avalanșă de demisii la Spitalul Județean Cluj-Napoca! Medicii au cerut rezilierea contractelor!

Posturi scoase la concurs pe ascuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca: „Sunt lucruri care se fac prin spate, pe dedesubt”

1 COMENTARIU

  1. Medic = santajist excroc infractor care lucrand la stat 3-4 ore pe zi (in loc de 8-10 ore) pt 3000-4000 euro mai si batjocoreste bolnavii cei mai amarati si loviti oameni de soarta jegmanindu-i de ultimul banut

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here