Dosarul DNA privind societatea Fany s-a dovedit un mare fâs. Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție din Cluj, Elena Botezan, cea care a instrumentat cazul, i-a scos basma curată atât pe Pop Răzvan Marius, consilierul lui Horea Uioreanu, cât și pe Cristian Măhălean, directorul Fany, care ar fi intermediat șpaga și ar fi fost unul dintre intermediarii traficului de influență. Reamintim că însuși procurorii DNA arătau că Pop Răzvan Marius, consilierul lui Horea Uioreanu, a luat 2.000 de lei mită din 10.000 de euro.

Cu toate ca cei de la DNA i-au trimis ieri in judecata pe doi patroni ai societatii Fany, printre care si pe creierul Stefan Cadar, precum si pe directorul ARR Daniela Dobrila, care intre timp a renuntat la functia publica, cei care au oferit marturii senzationale in dosar au scapat.

Citeste pe aceeasi tema si:

EXCLUSIV RECHIZITORIUL DOSARULUI FANY

 

“In legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă arată că suspectul P.M.(n.r. Pop Marius adica Pop Razvan Marius) a fost audiat fără încunoştinţarea apărătorilor inculpatului C.E.Ş., ocazia cu care a recunoscut că inculpatul C. i-ar fi oferit 10.000 de euro, dând însă declaraţii puţin credibile legate de primirea de către acest suspect a sumei de 2.000 lei, în condiţiile în care a declarat că nu ar fi acceptat primirea acestei sume, şi că doar când a ajuns acasă a găsit această sumă în buzunarul hainei cu care era îmbrăcat. Chiar acceptând că inculpatul i-ar fi oferit o sumă de bani, este de observat faptul că suspectul nu mai avea nici o atribuţie strict legată de operaţiunile de atribuire a rezultatelor licitaţiei, Consiliul Judeţean fiind cel care a în final validează rezultatele licitaţiei”, se arăta în motivarea judecătorilor de arestare preventivă a lui Ștefan Cadar.

De altfel, Irinel Lungu, șeful ARR Cluj, dar și Horea Uioreanu, președintele CJ Cluj nu au avut calitate de suspect sau de învinuit în cadrul dosarului așa că procurorii DNA nu aveau ce să claseze.

„La solicitarea dvs. din data de 07 mai 2014, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele: Față de următoarele persoane: Supuran Sorin, Măhălean Cristian Daniel și Pop Răzvan Marius, procurorii DNA au dispus clasarea cauzei.
Celelalte două persoane nu au avut calitatea de suspect sau inculpat, în dosarul penal la care faceți referire, prin urmare faţă de ele nu s-a dispus nici o măsură procesuală”, arată procurorii DNA într-un răspuns oficial la solicitare Gazeta de Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here