Marius Nicoara, copreședintele PNL Cluj, este urmărit penal de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție(PICJ). Organele legii au confirmat pentru gazetadecluj.ro că s-a inceput urmărirea penală ”in personam” împotriva senatorului de Cluj. Statutul PNL arată că dacă s-a început urmărirea penală împotriva unui membru acesta pierde susținerea partidului. Marius Nicoara ar fi avut o concentrație de 1,4 g/l de alcool, aproape dublu față de concentrația începerii unui dosar penal. El a făcut un accident în noiembrie 2014, fiind surprins băut la volan.

”Ca urmare a solicitării pe care ne-aţi adresat-o, prin e-mail, înregistrată la Biroul de informare şi relaţii publice, la data de 15 iunie 2015, sub numărul de mai sus, vă comunicăm faptul că faţă de persoana la care faceţi referire(n.r. Marius Petre Nicoară, senator PNL) s-a dispus efectuarea în continuare urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, arată reprezentanții PICJ într-un răspuns la solicitarea ziarului GAZETA DE CLUJ.


 

UPDATE: Avocatul lui Marius Nicoară, Alexandru Râșniță, a trimis un punct de vedere redacției, solicitat de Gazeta de Cluj:

   ”Dl. Nicoară are calitatea de suspect în dosarul respectiv. Urmărirea penală a început iniţial in rem, aceasta fiind regula potrivit noii legislaţii penale.
            Maniera în care au fost prelevate mostrele biologice este, în opinia mea, nelegală, sub mai multe aspecte distincte, însă nu sunt în măsură să vă furnizez informaţii precise legat de această chestiune. Practic, mostrele biologice au fost prelevate utilizând un veritabil melanj între Normele Metodologice în materie ce au fost în vigoare succesiv pe parcursul anului 2014.
            În egală măsură, apreciez că nu au fost respectate nici prevederile noului Cod de procedură penală referitoare la examinarea fizică a persoanei.
            Cât despre testarea concentraţiei de alcool în aer, vă pot spune faptul că, potrivit unui răspuns primit din partea Biroului Român de Metrologie Legală, aparatul Drager folosit nu era verificat metrologic la data respectivă, rezultatele înregistrate de acesta fiind astfel imprecise şi lipsite implicit de relevanţă.
            Cât despre nivelul alcoolemiei în sânge, deşi nu vă pot indica exact valoarea stabilită, vă pot spune că aceasta se situează sub pragul de 0,80 gr/l. În presă s-au vehiculat mai multe valori: 1,40, 1,60 etc., însă vă garantez că acestea nu sunt reale”, arată Alexandru Râșniță.
Alina Gorghiu, președintele PNL la nivel național, a fost contactată de reporterii Gazeta de Cluj și una dintre secretarele dumneai ne-a comunicat ca ne va suna ulterior. De aproximativ trei ore tot în ședințe este.

Marius Nicoara: M-au chemat în calitate NUMAI de SUSPECT

Senatorul liberal Marius Nicoară a explicat pentru Gazeta de Cluj că el va contesta felul în care procurorii au obținut concentrația respectivă și că din punctul său de vedere nu ea fost stabilită corect concentrația alcoolică.

”Pe mine nu m-au anunțat așa ceva(n.r. că s-a început urmărirea penală împotriva sa). Am fost la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar nu le-a ieșit expertiza așa. S-a făcut o chestiune in rem pentru că concentrația nu este bine stabilită. V-aș ruga să fiți obiectivi pentru că nu se va întâmpla nimic pentru că nu e stabilită bine concentrația. Ei au făcut acolo o greșeală și nu vreau să comentez în presă. Realmente o să vedeți că eu am dreptate și după aia o să vedeți că…Nu am niciun document încă. Ei m-au chemat să dau o declarație. Eu le-am spus că nu dau nicio declarație până nu se refac toate analizele respective ca să se dovedească că nu este concentrația aia. M-au chemat în calitate numai de suspect. Nu au, învinuit nu pot să mă facă. Tocmai că nu mi-au spus că s-a început urmărirea penală. M-aș bucura să scrieți cu obiectivitate ca să nu fie cu reavoință că eu asta am contestat că modul în care ei au făcut nu este bun. De mult am fost la PICJ și mă tot ține încurcat acolo. Am fost de vreo două-trei luni”, a explicat pentru Gazeta de Cluj Marius Nicoara.

 

Ce spune statutul PNL despre urmărirea penală

 

Alina Gorghiu, președintele PNL, a arătat în luna martie a acestui an că ”toate persoanele care sunt susţinute de partid în administraţia centrală, şi împotriva acestora începe urmărirea penală, să îşi piardă sprijinul politic al PNL”.

Vezi răspunsul PICJ la solicitarea Gazeta de Cluj:1052-VIII-3- Tiberiu Hrihorciuc

5 COMENTARII

  1. […] ”Ca urmare a solicitării pe care ne-aţi adresat-o, prin e-mail, înregistrată la Biroul de informare şi relaţii publice, la data de 15 iunie 2015, sub numărul de mai sus, vă comunicăm faptul că faţă depersoana la care faceţi referire(n.r. Marius Petre Nicoară, senator PNL) s-a dispus efectuarea în continuare urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, arată reprezentanții PICJ într-un răspuns la solicitarea ziarului GAZETA DE CLUJ. […]

  2. Dar tu nu negi ca erai beat ca un porc, nu? Ca nu poti sa negi. Trebuie sa incerci sa fii barbat si sa nu te ascunzi dupa greseli de concentratie. Dupa calcul, erai in coma alcoolica si tu vrei sa nu recunosti, potaie.

  3. […] http://gazetadecluj.ro/firma-clujeanului-mircea-pop-fost-sef-la-cnadnr-a-proiectat-centura-miscatoare-valcele-apahida/ , adesea prins că nu îşi completează declraţiile de interese la timp sau complet,  trimis în judecată că a condus sub influența alcoolului, prins şi la Parlament vizionînd siteuri porno, citat la DNA fără a fi pus sub acuzare și în Dosarul Referendumul, e unul din ultimii baroni care a scăpat fără o condamnare majoră pînă în prezent. http://www.romaniacurata.ro/candidatul-pnl-pentru-senat-marius-nicoara-trimis-in-judecata-pentru-ca-a-condus-baut/ și http://gazetadecluj.ro/exclusiv-senatorul-marius-nicoara-presedintele-pnl-cluj-urmarit-penal-m-au-ch… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here