După o lună și jumătate de la surparea terenului de pe strada Uliului, primarul Boc anunță că vineri va fi finalizată proiectarea lucrării și că lucrările de reabilitare a străzii vor începe în curând.

O bucată din strada Uliului a suferit o prăbușire dramatică chiar în ziua alegerilor, generând panică printre locuitorii din zonă. Martorii oculari au surprins momentul șocant în care o parte din carosabil s-a prăbușit complet, lăsând în urmă o crăpătură uriașă în asfalt. Primarul, însă, asigură că nicio proprietate de pe Uliului nu este în pericol.

„Câteva precizări pe care vreau să le știe lumea din sursă autorizată: Unu: nicio proprietate nu este în pericol. Nici casa de la numărul 90, nici cea de la numărul 92, niciun imobil de aici nu este afectat. Vă spun asta după ce am discutat cu toți experții autorizați care s-au pronunțat pe această temă.

Doi: nu există niciun risc ca o persoană să aibă vreo problemă, această zonă rămânând doar pietonală, iar un alt traseu pentru deplasare cu mașina a fost găsit pentru a evita orice pericol. Repet, integritatea fizică a persoanelor este asigurată.

Trei: am contractat imediat un expert prin procedurile specifice și le mulțumesc colegilor mei de aici și de la Prefectură pentru eforturile lor. Expertiza este completă, iar vineri va fi finalizată și proiectarea lucrării, bazată pe rezultatele expertizei. Aceasta a constatat surparea și cauzele sale, iar proiectarea va stabili ce trebuie făcut pentru a stabiliza acest deal care se prăbușește. Pilonii forați vor fi instalați până la adâncimi de 16 sau 20 de metri, conform recomandărilor expertului, pentru a asigura stabilitatea terenului. Deci, vineri avem proiectarea finalizată și vom trece la lucrările efective”, a declarat Emil Boc într-o intervenție televizată.

Aceasta este doar una dintre numeroasele surpări care au avut loc în Cluj în ultimii ani, o problemă alarmantă pe fondul proliferării blocurilor. La sfârșitul lunii mai, după dezastrul de pe strada Uliului, noi fisuri au apărut în asfaltul și pavajul din curțile clujenilor de pe strada Nicolae Moldoveanu.

1 COMENTARIU

  1. Dacă proiectul, prin expertiza, dispune piloți pentru stabilizarea dealului care se prăbușește, conform celor spuse de Boc, cum de sunt in siguranță casele de pe deal?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.