Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca, și Galeria de Artă Kunsthaus7b, în parteneriat cu EUNIC (Rețeaua Institutelor Culturale Naționale din Uniunea Europeană), au vernisat astăzi în corpul de legătură dintre cele două terminale de pasageri, o expoziție de pictură și fotografie intitulată „La masă”.

Lucrările sunt realizate de artiști din Austria, Franța, Germania, Ungaria, Italia și România, fiecare dintre ei aducând o parte a culturii lor și un punct de vedere diferit asupra tematicii gastronomice a expoziției. Prin expoziția „La masă”, Aeroportul aduce din nou arta mai aproape de pasageri, continuând astfel programul „Artă la Aeroport” demarat încă din anul 2015.

Discursul de deschidere a expoziției a fost ținut de către David Ciceo, directorul general al aeroportului care le-a mulțumit tuturor participanților, expozanților, partenerilor și sponsorilor care au făcut posibilă organizarea evenimentului: „Vă mulțumim că sunteți alături de noi pentru inaugurarea acestui eveniment. Operele pe care le găzduim, sunt lucrări de excepție și fotografii proveniente din 6 țări ale Europei care îmbogățesc cultural orașul nostru.”

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca sprijină proiectele cultural-artistice de la nivel local, național sau internațional, urmând astfel să fie un promotor al inițiativelor și proiectelor artistice prezentate în spații neconvenționale: „Inițiativa acestei expoziții a venit din partea Consului Republicii Federale Germania la Sibiu și a directorului Galeriei de Artă Kunsthaus7b. Noi am îmbrățișat cu drag propunerea iar pe viitor ne dorim să organizăm și alte ediții ale evenimentului, pentru a oferi pasagerilor noștri posibilitatea unei călătorii cât mai plăcute și productive.”

Unul dintre inițiatorii expoziției, Consulul German Hans Erich Tischler a afirmat în cadrul evenimentului că: „Astăzi vedem aeroportul dintr-o altă perspectivă, ca un loc care reunește oamenii într-o formă diferită. Avem aici alături de noi lucrările a 6 artiști, ceea ce este unic. Consulatul a susținut mereu și va susține în continuare schimbul intens de informații între Germania și România mai ales de când ambele țări fac parte din comunitatea Europeană. Această expoziție este ceva special, este o dovadă că putem promova arta într-o formă diferită. Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca astăzi se îmbracă într-o nouă experiență,  nu oferă doar servicii uzuale pasagerilor dar deschide și porțile pentru arta contemporană. În opinia noastră este locația perfectă unde oamenii se întâlnesc și de unde pleacă către noi destinații. ”

La întrebarea „De ce Clujul?”, directorul Galeriei de Artă Kunsthaus7b, Thomas Emmerling a spuc următoarele: „Cluj-Napoca este un oraș cu mari oportunități din toate punctele de vedere dar în special pe plan cultural. Ne dorim ca următoarele ediții să fie organizate tot aici dar pentru o și mai mare cunoaștere pe plan național a expoziției, în curând vom extinde evenimentul și la Brașov”.

Expoziția „La masă” va fi disponbilă publicului călător și tuturor celor interesați , în perioada 09 iulie – 31 decembrie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here