Proprietarii de terenuri din zona bazei militare de la Luna sunt extrem de nemulțumiți de prețul subevaluat oferit de statul român pentru exproprierile făcute pentru extinderea bazei militare 71 Aeriană Câmpia Turzii. Oamenii spun că statul le oferă un preț de 3.200 lei/hectar, în situația în care un hectar de teren agricol din zonă este cumpărat cu sume de aproximativ 10.000 – 12.000 lei.

Oamenii s-au adresat Ministerului Apărării Naționale care le-a răspuns că la stabilirea sumei despăgubirilor, expertul desemnat a ținut cont de expertizele folosite de camerele notarilor publici.

În răspuns se mai arată că pentru efectuarea unor noi evaluări ale terenurilor este necesară modificarea legii. Localnicii nu sunt mulţumiţi de răspunsul primit de la minister şi solicită acum modificarea Legii 255 din 2010 sau adoptarea unei ordonanţe de urgenţă astfel încât proprietarii expropriaţi să poată primi despăgubiri în natură, constând în suprafeţe de tereb egale cu suprafeţele expropriate.

Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii va fi supusă unui amplu proces de modernizare astfel încât să poată asigura operarea viitoarelor avioane de luptă multirol ce vor intra în dotarea acestei unităţi, precum şi diversificarea misiunilor ce urmează a se executa aici.

Potrivit unei hotărâri de guvern adoptată în toamna anului trecut, proiectul prevede construirea de noi clădiri, construirea platformei de staționare a aeronavelor grele și realizarea căii de rulaj pentru accesul aeronavelor de transport strategic pe această platformă, amenajări militare cu rol de protecție (baricade, biute şi redimensionarea postului de reglare-măsurare gaze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here