sursă foto - monitorulcj.ro

Consiliul Județean Cluj a anunțat achiziții directe pentru lucrări de amenajare peisagistică vegetală în zona Parcului Etnografic „Romulus Vuia” – Pădurea Hoia-Baciu – Parcul Industrial Tetarom I. Este vorba despre o barieră vegetală pe latura sud-estică a arealului natural din zona Hoia, potrivit forului administrativ județean, scrie monitorulcj.ro.

Valoarea sarcinilor se ridică la peste 85.000 de euro – 416.136 de lei (fără TVA), potrivit caietului de sarcini. Lucrările vor fi începute la data de 26 octombrie 2020.

Se vor planta specii care stabilizează solul, au creștere rapidă și viguroasă, și prezintă rezistență la vânt, poluare și ger; specii decorative pe timp de iarnă, dar și specii care continuă în mod natural linia pădurii. Pe lângă plantarea a 58 de arbori, lucrările includ și curățarea pajiștii de resturi vegetale, respectiv îndepărtarea arborilor uscați. Astfel, se recomandă defrişarea arborilor în declin biologic avansat (uscaţi în proporţie de 70-100%), mai scrie monitorulcj.ro.

„Se vor defrișa doar exemplarele de arbori spontani cu diametrul trunchiului de până la 10 cm și arborii care prezintă peste uscarea coroanei în procent de minim 50%. Exemplarele valoroase și sănătoase se vor păstra. Curăţirea terenului constă în îndepărtarea crengilor, cioatelor sau a rădăcinilor scoase în faza anterioară, precum și a pietrelor de dimensiuni mici aflate la suprafaţa terenului”, se arată în caietul de sarcini.

Citește mai multe AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here