Hainele au fost, sunt și vor rămâne un domeniu special pentru publicul feminin. Femeile se descurcă de minune să își exprime personalitatea, convingerile sau sentimentele prin haine. Dar și hainele au puterea de a influența starea de spirit a unei femei, și chiar încrederea ei în sine. O rochie bine aleasă poate transforma o femeie făcând-o mai puternică, mai pregătită să înfrunte greutățile, o poate face mai jucăușă sau mai sobră, și este dreptul ei de a alege ce vor exprima hainele ei. Dantela este materialul care continuă să transmită de ani de zile eleganță, fiind de fapt un material foarte versatil. Dacă vrei să te simți cu adevărat mândră de hainele tale, poți încerca să îți faci singură rochia la care visezi.

Decide ce vrei să exprime rochia ta din dantelă

Primul pas este să decizi ce tip de rochie vrei. Dantela este un material care poate exprima în același timp drăgălășenie, eleganță și senzualitate. În funcție de croiul pe care îl vei alege, materialele cu care vei combina dantela și locul în care vei alege să o porți, poate exprima lucruri total diferite. În ultimii ani, rochiile cocktail au fost foarte populare și cel mai probabil ți-ai dorit și tu mult una.  Ei bine, o poți face singură dacă alegi un șablon de rochie în A. Dacă alegi ca linia gâtului să fie în decolteu tip bărcuță, cu umerii ușor dezgoliți, vei obține un efect de eleganță, păstrând totodată o notă de senzualitate. Poți folosi pentru această parte o țesătură din dantelă metraj, care este special concepută pentru așa ceva.

Atunci când vrei o rochie ceva mai îndrăzneață, alege un croi de rochie dreaptă. Lungimea o poți ajusta după bunul plac în funcție de ce vrei să transmiți sau ocazia cu care vrei să porți rochia. Alege să îți faci mânecile din dantelă cu o lungime de ¾ dacă vrei ca rochia să fie mai elegantă.

Materiale Textile, Cod 35500, Model 1 (1 metru) (1)

Detaliile din dantelă fac diferența

Dacă ai deja o rochie care îți place, dar ai vrea să o reînnoiești oferindu-i un look proaspăt, ai putea să îi aplici detalii din dantelă. O variantă apreciată de mulți este dantela aplicată pe post de curea în zona taliei. Acest detaliu, pe lângă faptul că poate schimba cu totul aspectul ținutei tale, îți va pune în evidență linia taliei, lucru ce va alungi silueta. Pentru acest procedeu este bine să alegi o dantelă în benzi, disponibilă într-o gamă variată de culori. Același detaliu poate fi aplicat și mânecilor în zona reverelor pentru un aspect sofisticat, dar nu plictisitor.

O altă metodă prin care poți folosi banda de dantelă este pentru a lungi o fustă care are o lungime în care nu te simți confortabil. Nu toate ne simțim bine purtând o fustă deasupra genunchilor. Dacă îți place mult croiul și nu vrei să ratezi o ofertă foarte bună, ai putea să îți modifici singură lungimea fustei. Poți aplica o bandă din dantelă la baza fustei. În funcție de model și aspectul pe care ți-l dorești, poți alege ca banda să fie cusută peste sau sub material. Este mereu o idee bună să asortezi culoarea materialului de bază cu culoarea benzii.

Materiale Textile, Cod 35500, Model 1 (1 metru)

Unde găsești dantelă de vânzare?

Depinde unde cauți. Dantela tip metraj sau cea tip bandă se poate cumpăra din orice mercerie, dar nu în orice mercerie vei găsi modelul care să îți placă. De aceea este bine să vizitezi mai multe mercerii în localitatea ta. Dacă ești din capitală ai multe avantaje deoarece sunt multe magazine fizice de mercerie în București. Cu toate acestea tot mai multe astfel de magazine au fost deschise online, cum este de exemplu: https://www.emidale.ro/dantela, deci poți să îți procuri materialele necesare direct de acasă.

Tot dintr-o mercerie online poți să îți cumperi și alte accesorii de croitorie de care ai nevoie pentru a crea o rochie. Printre acestea nu uita să bifezi și: un metru de croitorie, ace și ață în culoarea potrivită, fermoare și, dacă este nevoie, nasturi.

Cu toate tutorialele online și șabloanele gratuite pe care le poți descărca, este mai ușor decât oricând pentru orice femeie să își croiască singură propria rochie. Trebuie doar să ai un strop de creativitate și multă determinare, și îi vei lăsa pe toți cu gura căscată.

cloth-1835894_1280

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here