Compania Industria Sârmei Câmpia Turzii SA (ISCT), înființată în 1921, fosta producătoare de sârmă de oțel controlată de grupul rus Mechel între 2003 și 2013, rămasă între timp doar cu activități de parc industrial, după transferul activelor și operațiunilor de producție pe o altă firmă a actualului acționar majoritar, offshore-ul Alphard Financial Corp. din Insulele Virgine Britanice, a ieșit din insolvență luna aceasta, după peste 11 ani, achitându-și toate datoriile, relevă date analizate de Profit.ro.
ISCT a plătit în total, pe parcursul executării planului de reorganizare inițiat în 2014 și modificat de mai multe ori, creanțe însumate de peste 169 milioane lei. Luna trecută, pentru a-și plăti ultimele datorii, ISCT a organizat o licitație de vânzare a unui pachet de active constând în sistem de distribuție de energie electrică închis (intern), instalație de utilizare gaze naturale, cu terenuri, construcții și echipamente, și sisteme de distribuție de apă industrială și potabilă, tot cu terenuri, construcții și echipamente, la prețul de pornire de 10 milioane lei. Pachetul a fost adjudecat de către singurul ofertant înscris la licitație, la prețul de pornire de 10 milioane lei, potrivit termene.ro. Adjudecatarul este compania de producție și furnizare de energie electrică, servicii energetice și distribuție de gaze Nova Power&Gas, parte a grupului E-INFRA al antreprenorilor clujeni Teofil Mureșan, Simion Mureșan și Marian Pantazescu.
Nu cred că-i vorba de redeschiderea combinatului. Ar fi o minune. Autogenă, imobiliare, jmecherii. Dă Doamne, să păcătuiesc!
Parcă lucrau, desigur înainte de 1989, 11 mii de oameni la ISCT. Cred că directorii au înțeles mesajul lui Roman la prima ieșire prin țară și întălnire cu șefii FSN, de obicei directori sau directori adjuncți: Îmbogăți-ți-vă!
Titlul este greșit…
Este vorba despre frații Mureșan de la Electrogrup.