Deputatul de Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan Gruia a făcut o interpelare prin care cere Guvernului să explice motivele pentru care nu s-au luat măsuri urgente pentru avizarea medicamentului antiviral Favipiravir, produs de Terapia Cluj.

„Stimate domnule Prim-Ministru,
Situația pandemică actuală descalifică fără doar și poate măsurile adoptate în valul 4. Acestea nu au reușit să împiedice răspândirea infecției cu SARS-COV-2, iar campania de vaccinare cunoaște un real eșec, România fiind în coada clasamentului Uniunii Europene privind rata de vaccinare.
În același timp, compania Terapia Cluj are nevoie de aviz pentru producerea de Favipiravir, medicament generic în tratamentul contra COVID-19. Din păcate, ușile le sunt închise în față de fiecare dată de către autorități! Compania Terapia Cluj a cerut în martie pentru prima dată aviz pentru a produce în România acest medicament, apoi a revenit cu o cerere în iulie, însă răspunsul nu a venit nici până în ziua de astăzi.
Având în vedere aceste aspecte, vă rog să îmi răspundeți la următoarele întrebări :
De ce nu s-au întreprins de urgență măsuri legale pentru avizarea medicamentului Favipiravir ?
De ce până în ziua de astăzi Compania Terapia Cluj nu are un răspuns din partea Agenției Naționale a Medicamentului ?

Stimate domnule Prim-Ministru, în numele zecilor de mii de oameni care au nevoie de acest medicament generic pentru a evita o formă gravă după contactarea virusului SARS-COV-2, vă rog să întreprindeți toate măsurile legale pentru stimularea producției naționale de Favipiravir și alte medicamente generice folosite în lupta cu virusul ucigaș.

Vă rog să îmi comunicați răspunsul conform Regulamentului Camerei Deputaților.

Cu aleasă considerație,
Ivan Bogdan Gruia
Deputat Bistrița-Năsăud”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here