• Facebook obligat de o instanță din România să dezvăluie identitatea utilizatorilor săi

Din lumea virtuală în lumea reală

Judecătoarea Raluca Mihăilă de la Judecătoria Ploiești a dat caștig de cauză reclamanților care s-au plans ca sunt hărțuiți pe pagina personală de facebook de persoane anonime. Astfel gigantul Facebook este obligat să dezvăluie identitatea acestora.

Precedent judiciar spectaculos: gigantul IT Facebook a fost obligat de catre o instanta din Romania sa dezvaluie identitatea persoanelor care administreaza pagini pe care sunt postate insulte. S-a intamplat la 11 martie 2021 la Judecatoria Ploiesti, cand judecatoarea Raluca Cristina Mihaila, de la Judecatoria Ploiesti a pronuntat o astfel de sentinta intr-un proces intentat de catre sotii Eugen si Simona David – fostul primar al comunei Floresti, din judetul Prahova, timp de patru mandate, respectiv actualul edil al localitatii, incepand din 2020. (Motivarea a fost redactata luni, 12 aprilie 2021.)

Cei doi politicieni au dat in judecata Facebook Ireland Limited (filiala care administreaza afacerile companiei altele decat cele din SUA si Canada), cerand ca firma sa le plateasca 10.000 de lei daune morale din cauza unor postari de pe pagina „Floresti Prahova”, pe care ei le considera jignitoare.

De asemenea, sotii David i-au solicitat instantei sa constate ca li s-a incalcat dreptul la onoare, demnitate, imagine si viata privata (prin publicarea pe pagina respectiva a unor articole insotite de fotografii) si sa oblige reteaua nu doar sa le plateasca daunele morale de 10.000 de lei, ci si sa publice hotararea judecatoreasca definitiva atat pe pagina „Floresti Prahova”, cat si intr-un ziar de circulatie internationala.

Sursa: luju.ro

Citește și: Cont fals de Facebook cheamă clujenii la un protest care nu este autorizat de primărie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here