Multă lume își arată nemulțumirea față de platforma de socializare a celor de la Facebook, față de modul în care aceștia prelucrează datele personale ale utilizatorilor. Cei de la Facebook se apară spunând că fac lucrul acesta pentru îmbunătățirea platformei.

Cei de la Facebook susțin că folosirea roboților este benefică pentru îmbunătățirea platformei sociale, și că aceștia nu vor comercializa roboții. Progresul în robotică ar putea însemna progrese majore pentru inteligența artificială, lucru care ar putea duce la perfecționarea software-ului pe care cei de la Facebook îl folosesc pentru detectarea utilizatorilor care nu respectă reguliile platformei.

Rolul inteligenței artificiale de pe platformă este acela de a detecta violența, discursuri care favorizează ura sau dezinformarea de pe rețeaua sociala Facebook.

Cu toate ca progresele făcute in domeniul inteligenței artificiale sunt impresionante, cei de la Facebook recunosc că nu se pot descurca de unii singuri și că tot au nevoie de ajutorul oamenilor.

Potrivit directorului de co-managing de la Facebook, Antoine Bordes, inginerii care lucrează la roboți vor putea să găsească mai ușor soluții și se gândească într-un mod mai creativ la modalități prin care să facă procesul de machine learning mai eficient.
„Metodele AI necesită foarte multe date și milioane de exemple din care să învețe pentru a depăși performanța omului”, mai menționează acesta pentru Bloomberg News.

Timiș Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here