Centrul social de la Mânăstirea Dumbrava, din județul Alba, se află în imposibilitatea de a-și achita facurile la gaze, după ce suma ultimelor două facturi emise depășește 1 miliard de lei vechi.

„Pe luna noiembrie mi-a venit una de 40.781 şi acum astăzi a venit una de 62.503 lei. Pe lângă mânăstire avem aşezământul social Sfânta Veronica în care sunt mai multe module de asistenţă socială. Două case de bătrâni, una la Teiuş una la Dumbrava. La Dumbrava pe luna noiembrie mi-a venit 40.781. Deşi domnul ministru a fost aseară în direct, a explicat, eu sunt convins că se rezolvă, dar astăzi mi-a venit o factură şi am rămas stupefiat de 62.503 lei. Deci peste 1 miliard în două luni, asta e numai gazul. Nu mai pun curentul, nu mai pun apa”, a spus părintele Vasile Crişan de la Mânăstirea Dumbrava, judeţul Alba pentru antena3.ro.

Părintele Vasile Crişan spune că pentru bătrâni nu primește nimic de la stat.

„Pentru casa de bătrâni nu primesc 5 bani. Am bătrâni care nu au pensie”, a mai spus Vasile Crişan.

Întreg complexul de la Mănăstirea Dumbrava a fost construit din donațiile celor binevoitori. Credincioșii sunt cei care ajută constant cu alimente și haine copiii și bătrânii din cadrul centrului. Părintele Vasile Crişan spune că are încredere că situaţia se va rezolva.

Ministrul Energiei a declarat că furnizorii care au emis facturi fără compensare sunt obligaţi să le refacă. Mai mult, acesta a explicat că românii care au plătit deja aceste facturi, cu preţuri mărite, trebuie să îşi primească banii înapoi, iar sancţiunile pentru furnizori ar putea ajunge până la ridicarea licenţei. 

”Sunt foarte puțini români care au primit facturi necompensate. Eu cred că se poate merge până la retragerea licenței, pentru că nu poți să te joci cu oamenii. Facturile încalcă legea. Ce ar trebui să se întâmple? Nu va rămâne nimeni fără energie electrică și fără gaz pentru că există furnizorul de ultimă instanță”, a spus Virgil Popescu.

Citește și: Sabin Sărmaș are șanse mari să preia Ministerul Digitalizării: „Sunt pregătit să accept această provocare”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here