Alexandru Cordoș a ”scăpat” din nou de vârtejul DNA. Senatorul PSD nu a fost încă trimis în judecată, în timp ce dosarul nevestei, Mihaiela, a fost trimis la Tribunalul Cluj. Între timp, urmăritul penal Alexandru Cordoș și-a găsit un job călduț la Academia Română, filiala Iași. Mihaiela Cordoș este acuzată de procurorii DNA că ar fi luat șpagă de 26.800 de euro și 63.500 de lei totalizând 184.000 de lei.
”Joburi, joburi, joburi, mii de joburi.” Ca să parafrazăm campania ”Joburi pe pâine” a unei companii din domeniul resurselor umane. Cu asta se ocupa Famiglia Cordoș. Cel puțin așa spun procurorii anticorupție. Din rechizitoriul procurorilor DNA reiese că Mihaiela Cordoș s-ar fi ocupat și de joburi la Compania de Apă Someș, nu doar de la Spitalul Județean Cluj, Electrica, Hidroserv, Casa de Pensii și Inspectoratul Şcolar Judeţean. Gazeta de Cluj vă prezintă cuantumul celor 23 de persoane care au recunoscut că au dat șpagă, precum și povestea singurului om care a fost trimis în judecată alături de Mihaiela Cordoș, Popan Tiberiu.
”Am încercat și eu o singură dată și am dat-o în bara.. Asta e… Am căutat ca omul disperat care nu are servici”, este declarația dată reporterilor Gazeta de Cluj de către Popan Tiberiu, inculpatul trimis în judecată pentru cumpărare de influență.
Vicepreședintele o judecă pe Cordoș
Magistratul Farcaș Hîngan Georgiana Rodica, vicepreședintele Tribunalului Cluj, a trimis rechizitoriul părților pe 24 iulie, urmând ca în 30 de zile de la comunicare cele două persoane trimise în judecată să formuleze excepțiile. După comunicarea excepțiilor, acestea vor fi trimise la DNA Cluj care își vor spune părerea în termen de cinci zile, urmând ca apoi să se stabilească primul termen de cameră preliminară. Între timp, Mihaiela Cordoș a fost mutată din arest la domiciliu sub control judiciar.
Urmărit penal în două dosare, angajat la Academia Română
Alexandru Cordoș este urmărit penal în două dosare penale de către DNA. Cu toate acestea, el a fost angajat drept expert la cel mai prestigios for de cultură din România, Academia Română. El a primit anul trecut 26.000 de lei de la Academia Română, filiala Iași, iar contractul pare să fie făcut pe trei ani de zile. Suntem curioși dacă până atunci va fi trimis în judecată de procurorii anticorupție. Profesorul Mihail Voicu, președintele forului ieșean de cultură, a spus că se bazează pe prezumția de nevinovăție.
Unele fapte recunoscute chiar de Mihaiela Cordoș
Mihaiela Cordoș, nevasta senatorului PSD, a recunoscut unele fapte chiar în fața procurorilor. În fața altor fapte a beneficiat de dreptul la tăcere.
”Am primit suma de 1.000 de euro, tot pentru obținerea unui post de asistent medical pe perioadă nedeterminată pentru Rus Gabriela Simona”, a declarat Cordoș Mihaiela Lucia în fața procurorilor.
Ce dosare s-au disjuns
Cel mai important dosar disjuns este cel al senatorului PSD Cluj Alexandru Cordoș. În rest, sunt persoane nu atât de cunoscute din Cluj.
”Disjungerea și cu privire la verificarea aspectelor legate de contractarea mai multor credite de către inculpata Cordoș Mihaiela Lucia pe numele lui Deleanu Lidia, Popa Viorica, Tecar Domnica, Dragoste Delia Corina, Bud Viorica, Oltean Liliana Maria, Florea Rodica, Sfrângeu (fostă Ilea) Laura Livia, Bojan Antoaneta Cristina, Oltean Ioan”, au decis procurorii DNA Cluj.
133 de DVD- uri cu înregistrări conține dosarul Mihaielei Cordoș
Șpăgarii – Valoarea șpăgii – jobul achiziționat și recunoștință
Salanță Gheorghe(pt fiul Salanță Sorin)- 10.000 de euro – autopsier – a recunoscut
Barz (RUS) Gabriela Simona – 1.000 de euro asistent medical – a recunoscut
Bărgăoanu Nona Ștefania 1.000 de euro – asistent medicală – a recunoscut
Miclăuș Dorina Roxana – 1.000 de euro registrator medical – a recunoscut
Moldovan Ioana Felicia – 1.000 de euro economist – a recunoscut
Vlas Adriana Atena 1.000 de euro – laborantă – a recunoscut
Popan Tiberiu Constantin – 1.000 de euro – inginer – a recunoscut
Șut Roxana Ioana – 1.000 de euro asistent medical – a recunoscut
Dăncilă Dorina 1.000 de euro – asistent medical – a recunoscut
Bidian Irina (pentru soțul Chidean Alpar Gyozo) 40.000 de lei – profesor suplinitor de educație fizică – a recunoscut
Chiș Maria – 1.500 de euro asistentă medicală – a recunoscut
Suciu Emilia Mariana – 800 de euro – asistentă medicală – a recunoscut
Doleanu Veroniuca (Doleanu Tudor Florin) – jurist – 2.000 de lei – a recunoscut
Duma Maria Persida – 4.500 de lei asistentă medicală – a recunoscut
Kereși Raluca Lavinia -1.500 de euro – asistentă medicală – a recunoscut
Lupea Mariana – 1.500 euro – asistentă medicală – a recunoscut
Olariu Gheorghe (pentru Dreve Gabriel Dănuț) – 1.000 de lei – electrician la Hidroelectrica Beliș – a recunoscut și 1.500 de lei la Compania de Apă Someș pentru job la Stația de Epurare Huedin
Roman Daciana Maria – 4.000 de lei asistentă medicală – a recunoscut
Rusu Cosmina Loredana – 3.000 de lei – asistent laborant – a recunoscut
Sabău Angela – 500 de euro – asistentă medicală – a recunoscut
Szekely Ilinca Codruța – 1.500 de euro – moașă – a recunoscut
Ungureanu Mariana – 4.000 de lei – asistentă medicală – a recunoscut
Viman Vasile(Viman Dacian Răzvan) – 1.500 de euro – kinetoterapeut
Cobârzan Cristina – 19.05.2015 denunț – 4.500 de lei pensie pe caz de boală
„Accident de circulație produs pe drumul național 1 C Baia Mare – Satu Mare, pe raza orașului Tăuții Măgherăuș.
La volanul bolidului de lux înmatriculat în județul Cluj era Radu Șofron, directorul Regionale Cluj CFR Călători. Alături de el în mașină (dar și într-un alt bolid de lux aflat în urma autoturismului VW implicat în accident) s-au mai aflat:
Iosif Szentes, director general CFR Călători, Robert Niță, director exploatare CFR Călători, Vasile Secară, fost președinte al Directoratului CFR Călători (fost coleg de clasa cu fostul ministru al Transporturilor Ioan Rus și trimis în judecată de DNA). Aceștia au fost la Gara CFR Baia Mare unde au discutat cu administrația publică locala detalii despre programul de reabilitare al clădirii(cladire ce apartine de CFR Infrastructura).
La întâlnire a fost prezent și ministrul secretar de stat, Dragoș Titea. Sursele nostre susțin că angajații statului s-ar fi îndreptat spre Valea Măriei (județul Satu Mare), unde ar fi trebuit să participe la un chef”
Aflati in plina ofensiva anticoruptie, subalternii Laurei Codruta Kovesi sunt pe cale de a deschide un nou front de lupta, care va cutremura, cu siguranta, societatea romaneasca, sa fie vorba si de CFR Calatori, oare s-a auzit de Secara Vasile(inculpat in acest moment), Dorobantu Valentin(dirijorul trenurilor pe la REGIOTRANS privat), Carmen Maria Popescu(director achizitii), Miu Ileana(director economic),Liliana Constantinescu(jurista sefa),Claudiu Dumitrescu(inculpat), Alexandrina Gatej,Dana Galben Rachila,Gavris Teodor(inculpat), Nita Robert, Timis Bogdan, Protopopu Gabriel Telu(inculpat),Berindean Nicolae(inculpat),Szentes Iosif(director general), etc?
Dar pe unde “zace” raportul Ministrului Transporturilor, Ramona Manescu inaintat la organele competente ,referitor la activitatea “ireprosabila” a unora de mai sus in decursul anului 2013 din care rezultau probe clare pentru comiterea unor posibile fapte de coruptie?
mie mi s-ar parea si mai interesant de aflat persoanele care au primit mita, si au luat decizia de angajare a celor ce au recunoscut: deci daca tot e bal….bal sa fie! 🙂