Familia Hrudei deserveşte ilegalităţile Iulius Grup prin incompatibilitate

Iulius Mall are contracte dubioase peste tot în ţară. La Cluj-Napoca contractul pentru Iulius Mall a fost contestat în instanţă, unde a pierdut în primă instanţe veridicitatea asocierii cu Consiliul Judeţean Cluj. În momentul de faţă societatea Univers T, din subordinea Consiliului Judeţean Cluj, nu doreşte să facă publice informaţiile în ceea ce priveşte contractul cu mall-ul din cartierul Gheorghieni. Iulius Group au probleme mult mai mari la Iaşi, unde proiectul Palas a fost anulat de instanţă. Unul dintre procese se judecă la Cluj-Napoca. Partea interesantă începe de aici deoarece judecătorul care-l judecă pe Iulian Dascălu este Maria Hrudei, soţia şefului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Mircea Hrudei. Acesta a trimis în judecată dosarul Gazeta de Cluj, unde Iulian Dascălu a fost parte vătămată şi dosarul Arpad Paszkany, unde acesta a fost din nou parte vătămată, trebuind ca judecătorii să îi confere „un mandat de aducere” pentru a-şi arăta „rănile”.

Totul a început în Crăciunul anului 2004 când primarul din Iaşi, Gheorghe Nechita(PSD), i-a acordat cu dedicaţie şi fără licitaţie un spaţiu de 11 hectare lui Iulius Group pentru un proiect de 1.200 de apartamente. Până la urmă Dascălu şi-a permis să ia un spaţiu de trei ori mai mare, de 320.00 de metri pătraţi, iar apartamentele sunt numai 100. Curtea de Apel Oradea a anulat după cinci ani de judecată hotărârea 576 a Consiliului Local Iaşi prin care Dascălu primea cele 11 hectare fără licitaţie. Meritul este al omului de afaceri Dănuţ Prisecariu, proprietarul societăţii SC Alimentara SA, care a contestat încă din 2006 atât hotărârea de consiliul local, dar şi hotărârile 3 şi 4 din 2005 prin care s-a decis asocierea dintre Consiliul Local Iaşi şi SC Iulius Group. Judecătorii de la Oradea au respins şi cererea de intervenţie în interesul Consiliului Local Iaşi a pârâtului SC Iulius Group.
Iulius Mall şi-a început blatul cu primarul Nechita în Iaşi în momentul în care au demolat cantina celor 20.000 de studenţi pentru a construi Iulius Mall. Au promis că vor construi una nouă, dar utilitatea publică a transferarea banilor din bugetul studenţilor în buzunarul personal al lui Iulian Dascălu reprezintă interes public pentru Nechita şi din acest motiv au continua asocierile. Ilegalitatea în asocierea de la Palas este că primăria trebuie să primească în urma asocierii 10% sau minim 110.000 de euro fără să plătească nimic, iar într-o asociere public-privat nu există nicio şansă ca un partener să fie obligat să primească doar beneficii, fără să plătească nimic. Ilegalităţii şi sfidarea numeroaselor legi este inferioară interesului public de a-l îmbogăţi pe Iulian Dascălu.

Intervenţia familiei Pop
Avocata lui Iulian Dascălu de la Cluj-Napoca este Ramona Pop, verişoara Dacianei Deritei, cea care a „fabricat” alături de Mircea Hrudei dosarul Gazeta şi cel al lui Arpad Paszkany. Revenind, dosarul va fi judecat din postura de incompatibilitate de soţia lui Mircea Hrudei, Maria Hrudei. Familia Pop este bine-cunoscută în Cluj-Napoca pentru influenţele pe care le excercită în lumea justiţiei doar pentru a-şi favoriza familia. Ramona Pop este avocată la fostul decan al Facultăţii de Drept, Liviu Pop.

Autorizaţia anulată a şase clădiri din cadrul Palas

Alţi doi oameni de afaceri, Sorin Ionescu şi Zaharia Schroter, au obţinut în instanţă anularea autorizaţiilor de construcţie pentru toate clădirile la mai aproape de 100 de metri de Palatul Culturii. Astfel, şase clădiri din ansamblul „Palas” au fost anulate de Tribunalul Iaşi, deoarece instanţa a recunoscut că era nevoie de un PUZ-CP. Acest document nu a fost obţinut de oficialii Iulius Group.

Dascălu clujeanul
Relaţiile lui Iulian Dascălu au reuşit să schimbe nivelul relaţiilor din Cluj-Napoca. Deputatul liberal Relu Fenechiu şi relaţiile sale cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean,Marius Nicoară, au pus bazele construcţiei Iulius Mall. Mai mult, după scurt timp, procurorii DIICOT au „fabricat” un dosar în care încercau să dovedească că Iulian Dascălu a fost şantajat de către trustul Gazeta. Dascălu nu a vrut să vină să explice în faţa instanţei cum a fost şantajat de către trustul Gazeta sau de către Arpad Paszkany, fiind nevoie de un mandat de aducere a judecătorilor pentru a-l convinge.

Dascălu, prieten cu asociatul lui Paszkany
Un institut care făceau chestionare şi sondaje legat de proiectul Palas din Iaşi este nimeni altul decât Vasile Dâncu, asociatul lui Arpad Paszkany. Dâncu este asociat cu Paszkany în cadrul proiectului media care conţine Citynews şi Transilvania Live.

Alţii au cerut, Iulius a primit

Societatea Alimentara Iaşi susţine că Primăria Iaşi nu au recunoscut drepturile lor de a participa la o licitaţie public de alocare de selecţie a investitorilor pe criterii de eligibilitate. Aceştia cer pârâţilor, consiliul local Iaşi, să aprobe o procedură de selecţie pe principiul liberei competiţii în temeiul art. 14 din Legea 554/2004. Societatea Alimentara Iaşi a cerut 3.000 de metri pătraţi din vecinătatea Sălii Sporturilor. Serviciul de Arhitectură şi Urbanism din cadrul Primăriei Iaşi au răspuns negativ solicitării lor motivând că zona este rezervată pentru utilităţi municipale. Interesul municipalităţii coincide cu îmbogăţirea lui Iulian Dascălu. Societatea Iulius Group a cerut în luna noiembrie un teren, iar în decembrie Nechita le-a şi servit 110.000 de metri pătraţi. Când auzi de aşa afacere îţi vine să îţi schimbi numele în Iulius Group.

Banii publici devin interes privat
Banii publici devin interes privat la Iaşi. Iulian Dascălu a anunţat că proiectul Palas se va finaliza în luna aprilie 2012. Procesul de la Curtea de Apel Cluj în care judecător este sub semnul incompatibilităţii Maria Hrudei va putea fi judecat numai după ce un proces similar se judecă la Curtea de Apel Bucureşti. Următorul termen al procesului este în luna februarie, iar magistraţii vor decide probabil legalitatea proiectului imobiliar după finalitatea acestuia. Dascălu a motivat nevoia continuării proiectului datorită importanţei publice a proiectului. Afacerile private au devenit acum interes public, iar Dascălu a ajuns să conducă domeniul public prin intermediul trocului USL prin primarul PSD Gheorghe Nechita şi deputatul liberal Relu Fenechiu.

De ce este incompatibilă Maria Hrudei?
Judecătorul este de asemenea incompatibil de a judeca, dacă în cauza respectivă:
a) a pus în mişcare acţiunea penală sau a dispus trimiterea în judecată ori a pus concluzii în calitate de procuror la instanţa de judecată, a soluţionat propunerea de arestare preventivă ori de prelungire a arestării preventive în cursul urmăririi penale;
b) a fost reprezentant sau apărător al vreuneia din părţi;
c) a fost expert sau martor;
d) există împrejurări din care rezultă că este interesat sub orice formă, el, soţul sau vreo rudă apropiată.
e) soţul, ruda sau afinul său, până la gradul al patrulea inclusiv, a efectuat acte de urmărire penală, a supravegheat urmărirea penală, a soluţionat propunerea de arestare preventivă ori de prelungire a arestării preventive, în cursul urmăririi penale;
f) este soţ, rudă sau afin, până la gradul al patrulea inclusiv, cu una dintre părţi sau cu avocatul ori mandatarul acesteia;
g) există duşmănie între el, soţul sau una dintre rudele sale până la gradul al patrulea inclusiv şi una dintre părţi, soţul sau rudele acesteia până la gradul al treilea inclusiv;

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.