Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care reglementează starea de alertă prevede o serie de măsuri care trebuie luate de oameni, dar şi o serie de interdicţii, precum cea de a ieşi din localitate, cu unele excepţii, transmite Digi24.

În hotărâre nu sunt prevăzute însă amenzi nici pentru cei care nu poartă mască în spaţiile închise şi în transportul public, nici pentru cei care încalcă restricţiile de deplasare.

Hotărârea prevede doar că „la solicitarea instituţiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării măsurilor stabilite pe timpul stării de alertă, situaţiile exceptate potrivit prevederilor alin (2) (3, n.r.) se justifică prin declaraţie pe propria răspundere”.

Hotărârea reglementează starea de alertă până luni, când va intra în vigoare o lege adoptată de Parlament în acest sens.

În textul de lege sunt prevăzute şi sancţiuni. 

Astfel, „circulaţia persoanelor, pietonală sau cu vehicule, în locurile şi, după caz, în intervalele orare în care aceasta a fost interzisă sau restrânsă” se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.500 lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here